האם יש סיכוי שנדבקתי שוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/10/2020 | 13:01 | מאת: יעל

שלום אני יצאתי מהבידוד לפני חודש הייתי חולת קורונה הרופא שיחרר אותי חברה של אחותי עשתה בדיקת קורונה אתמול ועדיין אין תוצאה אחותי הייתה איתה כל השבוע אתמול השבוע הייתי עם אחותי ואתמול יצאתי להליכה עם האחיין שלי האם יש סיכוי שגם אני נדבקתי אם במקרה והיא תצא חיובית?

שלום יעל, הדבקה חוזרת ב'קורונה' כחודש לאחר תחלואה ראשונית בנגיף זה נחשבת כנדירה ביותר. הרבה בריאות אפי

15/10/2020 | 16:03 | מאת: יעל

בדיוק יש כתבה על הדבקה חוזרת בקורונה... ראשית כולם דיעה אחת ששלושה חודשים את מוגנת.. שנית, דובר גם על שבעה חודשים של הגנה ואף יותר.. מציעה לך לקרוא בגוגל..

15/10/2020 | 16:58 | מאת: ליעל

בפרסומים מדעיים (לא בגוגל....) נאמר שניתן לגלות נוגדנים בדמם של מחלימי קורונה 3-7 חודשים לאחר שהחלימו. לא נאמר שהם מוגנים. יש כבר דיווחים על תחלואה חוזרת בקרב מחלימים.

15/10/2020 | 17:11 | מאת: עוד ליעל

1) בדמם של מחלימי קורונה התגלו רמות שונות של נוגדנים (וגם לימפוציטים מסוג T) ועדיין לא ידוע מהי רמת הנוגדנים והתאים המקנה הגנה מפני הדבקה חוזרת. 2) לאחרונה התגלו כמה וריאנטים של הנגיף וייתכן שתחלואה בזן אחד של הנגיף אינה מקנה הגנה מפני זנים אחרים (כפי שקורה בשפעת עונתית).

מנהל פורום מחלות זיהומיות