זיהום/ אלרגיה בזרוע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/09/2020 | 09:12 | מאת: ענת

שלום, לפני כיומיים שלושה, שמתי לב שיש לי על הזרוע, בחלק הפנימי ליד כיפוף הזרוע, (מעבר למרפק), משהו שנראה לי כעקיצה קטנה. המקום גרד לי, ולכן שמתי סבוקלם. בערב כשהתרחצתי, המקום הפך יותר לאדום, ומגרד יותר. בבוקר שלמחרת - חשבתי שאולי מדובר בעקיצת חרק כלשהי, ולכן שמתי פניסטיל ג'ל, שהפך את המצב ליותר גרוע. אתמול בבוקר, חשבתי שמדובר באלרגיה, ולכן לקחתי כדור אחד - טלפסט, אבל מצב הזרוע לא השתפר. ע"פ עצה טלפונית של רופא כללי בקופת חולים, הוא אמר לי לקחת את הטלפסט 3 ימים, ולבדוק אם קיים שיפור(את הטלפסט לקחתי אתמול בצהריים). בלילה, כשראיתי שהמצב לא משתפר, ואלי אף מחמיר, דברתי טלפונית שוב עם רופא הקופה, ואף הראיתי את המקום בעזרת מצלמת אונליין. אותו רופא אמר כי לדעתו מדובר בזיהום, ולא באלרגיה. במקום זה קיימת גם תחושת חום, נפיחות שהתפשטה, אבל המקום גם מגרד. (אין לי חום במדידה). ע"פ עצתו, התחלתי לקחת אוגמנטין 875, התחלתי אתמול בערב מאוד מאוחר, והיום בבוקר אני לא רואה שום שינוי, את הכדור הבא אקח לקראת הצהריים. במקום שבו כל הדבר התחיל ונראה בהתחלה כעקיצה כלשהי, אני רואה וגם מרגישה מעין "חוט" לרוחב המקום, הוא אדום ובולט, באורך של כ -1 ס"מ. לכל העניין הנ"ל אציין כי אני מטופלת אונקולוגית, עוברת בדיקות דם רבות, החדרות לזרוע של מחט עירוי, ואף ניסיונות להחדרת אותה שלא תמיד נכנסת נכון לתוך הוריד - כל זאת באזור זה. לפני 9 ימים עברתי טיפול, ולפני 6 ימים עברתיבדיקת דם, שנלקחה מאותו אזור. אני אובדת עצות, כי אני לא יודעת אם זה הטיפול הנכון. אם מדובר בזיהום מקומי - תוך כמה זמן אוכל לראות שיפור כלשהו ? (האפשרויות שהועלו כאמור- אלרגיה, זיהום ואף פטריה), אבל הרופא שראה את האזור במצלמת האונליין, קבע שמדובר בזיהום. תודה מראש על תשובתך.

שלום ענת, אם מדובר בזיהום חיידקי, ואם החיידק רגיש ל'אוגמנטין'- אז סביר שבתוך כשלושה ימים תראי שיפור מסוים במצב הזיהום המקומי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות