פצע מאחורי הברך וזיהום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/09/2020 | 14:31 | מאת: עדי

שלום דר הלפרין לבן שלי בן 4 יש פצע בחלק האחורי של הברך בדיוק בקיפול.. הפצע נוצר מגירודים חזקים .זה נראה כמו נקודות אדומות.והאיזור אדום.. זה כבר כמה ימים אך הגרד מחריף והגירוד שלו גורם לזה להתפשט. ניקיתי לו עם סבון ומרחתי קרם גוף טבעי. איך אדע אם המקום מזוהם? אין חום המקום לא נפוח אין הפרשה או סימן מובהק אך המקום אדום מהגירוד..כמו כן האם העובדה שזה מאחורי הברך איפה שהעור יחסית דק וקרוב לכלי דם כלומר אין שם הרבה עור גורמת לסיכון גבוה יותר לזיהום בדם? משערת שאין דחיפות לגשת לרופא כי זה סופש.. אבל אשמח לדעת למה לשים לב ומה לעשות בינתיים למנוע זיהום. תודה רבה

שלום עדי, 1. העובדה שזה מאחורי הברך איפה שהעור יחסית דק וקרוב לכלי דם( כלומר אין שם הרבה עור) לא בהכרח גורמת לסיכון גבוה יותר לזיהום בדם. 2. נסי, בנוסף לשמירה על האזור נקי ויבש, גם לקצץ את ציפורניו של הילד כדי שהנזק במהלך הגירוד יקטן. 3. ניתן להשתמש גם בתכשיר שמפחית את תחושת הגרד. הרבה בריאות אפי

11/09/2020 | 16:10 | מאת: עדי

תודה. איזה תכשיר מיתן לרכוש לחא מרשם כרגע? (אלרגי לפניצילין( תודה רבה על המענה

שלום עדי, הכי טוב זה לגשת לבית מרקחת ולהתייעץ עם הרוקח/ת. הרבה בריאות אפי

11/09/2020 | 17:30 | מאת: עדי

תודה. שבת שלום

מנהל פורום מחלות זיהומיות