סוכר בשתן בזמן זיהום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2020 | 15:46 | מאת: ר

שלום ד"ר. האם נוכחות של החיידק קלבסיאלה פנמוניה ESBL בשתן, יכול להסביר סוכר בשתן גם בעיתות שהסוכר בדם אינו גבוה? בתחילת אוגוסט אבי התחיל לקחת את התרומה פרומתאזין ויום לאחר מכן התחילו רמות הסוכר שלו לעלות מעבר לרגיל שלו (בבדיקה מלפני מספר חודשים היה לו A1C 6.2). הפסקנו את הטיפול בפרומתאזין ביום שבת האחרון, נראה כי רמות הסוכר בשעות הצהריים נמוכות יותר אך יש הופעה של סוכר בסטיק שתן במקביל כלומר במדידת סוכר בצהריים עכשיו יצא 133 ובאותו זמן סוכר++ בסטיק שתן מהקטטר בו"ז. האם החיידק בשתן עשוי להסביר קיום סוכר בשתן גם כאשר באותו זמן אין רמת סוכר גבוהה בדם? האם זו עילה לטיפול אנטיביוטי?

שלום ר, המצאותו של חיידק בשתן (מבלי שהוא גורם לזיהום כלשהו) איננה מסבירה המצאות של סוכר ++ בדגימה, ואיננה מהווה, לכשעצמה, הוריה למתן טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

13/08/2020 | 17:29 | מאת: ר

אך האם אותו חיידק בשתן יכול באיזשהי צורה כן לגרום למשהו שיסביר המצאות סוכר++ בדגימה?

שלום ר, בהחלט. לזיהום בדרכי השתן. הרבה בריאות אפי

13/08/2020 | 18:21 | מאת: ר

סליחה ד"ר, אבל חשוב לי לוודא שהבנתי נכון. האם זיהום בדרכי השתן, יכול לגרום להופעת סוכר בשתן, גם לא בקורלציה לרמת סוכר גבוהה בדם? כלומר האם בסופו של דבר יתכן שהופעת הסוכר בשתן כן נגרמת בשל החיידק שיושב שם ולא בגלל בעיה שלא קשורה אליו בכלל?

13/08/2020 | 18:34 | מאת: ר

ובמקרה כזה כיצד אתה מגדיר "זיהום בדרכי השתן"

שלום ר, 1. 'זיהום בדרכי שתן' הוא תהליך דלקתי באחד האברים של מערכת השתן שנגרם ע"י 'מיקרוב', בד"כ חיידק. 2. אינני מומחה בסכרת ואין לי הסבר מספק לכך שלאביך הופיע סוכר ++ בשתן מבלי שנצפתה גם עליה בערכי הסוכר בדם. נסה לפנות בנושא לרופא/ה אנדוקרינולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות