שאלה בנושא הידבקות אפשרית בקורונה וירוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2020 | 22:16 | מאת: רונית

שלום ד"ר, אני בת 40 ויש לי ילדים קטנים. קיבלתי חבלה בעין והלכתי למיון בבית חולים. הפנו אותי למחלקת עיניים ושם רופא עיניים בדק אותי. הוא היה ללא כפפות ולא ראיתי שהוא חיטא ידיים לפני שבדק אותי. אפילו בתחילת הבדיקה הוא הראה לי תמונות בפלאפון שלו שבוודאי אינו מחוטא כדי לראות אם אני עיוורת צבעים. לאחר מכן עברנו לבדיקה במתקן המיוחד של רופאי העיניים. הוא כן חיטא את המתקן עם מגבוני אלכוהול. תוך כדי הבדיקה, כששמתי לב שהוא ממש נוגע לי בעיניים (הפך את העפעפיים למשל) שאלתי אותו למה הוא בלי כפפות והוא אמר שהוא השתמש במגבון שהוא חיטא איתו את המתקן וניגב את הידיים שלו עם המגבון הזה. הוא אמר שיש בזה גם אלכוהול וגם סבון. אני לא ראיתי שהוא מחטא את ידיו בצורה כזו אבל לא נותר לי אלא לסמוך עליו. בנוסף, הוא אמר שכל הצוות בבית החולים עובר בדיקות קורונה מדי פעם ושהוא עצמו נבדק כבר 5 פעמים. עוד משהו, שמתי לב שלפני הבדיקה שלי הוא שוחח עם מתמחה אחרת שהתעטשה דרך המסכה שלה אל ידיה שהיו ללא כפפות ואין לי מושג אם הם נגעו באותם דברים. האם היית הולך לעשות בדיקת קורונה בהינתן נתונים אלו? ואם כן, כמה זמן מהיום? אני מאוד מאוד דואגת וכועסת על עצמי שלא ביקשתי שישים כפפות...

שלום רונית, אני לא הייתי הולך לבצע בדיקת 'קורונה' רק בגלל אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

03/06/2020 | 08:54 | מאת: רונית

תודה רבה על תשובתך. 1. אם נניח שהרופא לא חיטא ידיים עם מגבון האלכוהול כפי שהוא טוען, האם תשובתך משתנה באשר לכך שלא היית מבצע את הבדיקה? 2. לפני הבדיקה הרופא לקח ממני את התיק שנתנו לי במשרד של המיון הכללי של בית החולים. הרופא בעצמו אמר לי שהתיקייה הזו בוודאי מזוהמת מאוד. התיקייה הגיעה מהמזכירה שנוגעת במלא כרטיסי אשראי של חולים אחרים במיון... האם תשובתך משתנה לאור נתונים אלה? 3. יש לי ילדים קטנים, כולל תינוקת בת שנה וחצי. האם לדעתך כדאי להתבודד מהם בשבועיים הקרובים כדי למנוע הידבקות אפשרית שלהם? יצויין שכל האירוע קרה בבית חולים בירושלים, שם כידוע יש הכי הרבה חולי קורונה... תודה רבה על עזרתך, אני דואגת מאוד מאוד!

03/06/2020 | 15:47 | מאת: רונית

אודה מאוד לתשובתך ד"ר....

שלום רונית, 1. התשובה שלי אלייך התבססה על כך שהוא לא חטא את ידיו כהלכה, והיא לא משתנה על סמך שתי התוספות שלך. 2. לו אני הייתי נקלע למצב דומה לא הייתי מבודד עצמי מילדי. הרבה בריאות אפי

03/06/2020 | 21:39 | מאת: רונית

תודה רבה ד"ר על המענה המהיר והמקצועי. מה למעשה הסיבה לכך שלא היית מציע לי להיבדק? האם זה בגלל שאתה מעריך שסיכוי ההידבקות נמוך או בשל סיבה אחרת? הרי בכל הפרסומות של משרד הבריאות מראים מישהו שמתעטש, נוגע בידית של דלת, מגיע מישהו אחר ונוגע בידית ונדבק. האם לא יתכן שהרופא שבדק אותי נגע בידית בעצמו, או בתיקיה שנתנה לי הפקידה במיון שבוודאי נוגעת בחפצים של מאות אנשים ביום וכדומה? תודה על עזרתך, אני ממש דואגת

שלום רונית, אני חושב שסיכוי ההדבקה הוא נמוך. הרבה בריאות אפי

03/06/2020 | 23:03 | מאת: רונית

ושאלה אחרונה בבקשה: אם הרופא היה שם כפפות האם זה היה מוריד משמעותית את סיכויי להידבק? והאם במצב כזה אתה היית מבקש שישים כפפות?

שלום רונית, אם הרופא מחליף כפפות בין חולה לחולה (לעומת אי רחיצת ידיים) אז סיכויי ההדבקה יורדים. לעומת זאת, אם הוא רוחץ ידיים בין חולה לחולה אז כנראה שאין הבדל (לעומת החלפת כפפות בין חולה לחולה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות