פיתוח חיסון לקורונה מה יהיה ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/05/2020 | 10:41 | מאת: אורן

היי ד"ר האם אתה סבור, לצד כל פרשני העיתונים הפסימיים שהחוקרים המנסים לפתח חיסון למחלה מבינים עד כמה אנחנו זקוקים לזה ומהר? אני אישית כבר בדכאון וכל כתבת חדשות עושה לי רק רע יותר. אתה חושב שאלו שמנסים לפתח את החיסון באמת עישים את כל המאמצים שהוא יהיה מוכן וכמובן יעבוד כמה שיותר מהר? כל יום נוסף זה עוד מעגל שלהם של דכאון ועצב למיליוני אמשים בעולם כעת

שלום אורן, אני ב ט ו ח שחוקרים רבים (בשיתוף עם חברות תרופות שונות) עושים מאמצים כבירים כדי למצוא חיסון - בטוח ויעיל- לנגיף ה'קורונה' החדש מהר ככל האפשר, וזאת בגלל הסיבה הפשוטה שמי שיעשה זאת ראשון יזכה בהרבה כבוד וירוויח הרבה מ א ד כסף. אני מודאג יותר מקיצורי דרך שעשויים להיעשות במהלך המחקרים, האישורים, הייצור של החיסון וכד'. הרבה בריאות אפי

01/05/2020 | 13:37 | מאת: א

נכון לעכשיו יש 102 חיסונים בפיתוח. חלקם כבר נכנסו לניסוייים קליניים.

02/05/2020 | 07:05 | מאת: אהרון

שלום רב מנסיונך, מה משך הזמן של פיתוח וייצור של חיסון לוירוס חדש? - בהתייחסות לקורונה. האם גם חיסון נגד שפעת, מיוצר כל שנה מחדש? או שאלו זנים קבועים שכבר נערכו עליהם ניסוים קלינים? תודה

שלום אהרון, משך הזמן של פיתוח חיסון חדש הוא בד"כ מספר שנים (בהקשר לכך, חיסון השפעת השנתי איננו נחשב כחדש, אלא כחיסון ישן עם התאמה של זני שפעת שונים בכל פעם). 2. סביר שהחיסון כנגד נגיף ה'קורונה' החדש יאושר בפרק זמן קצר מהרגיל- אולי אפילו פחות משנה, ולא נותר אלא לקוות ש'קיצורי הדרך' שייעשו לא יפגעו בבטיחותו וביעילותו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות