ירידה בהמוגלובין כתוצאה משלשולים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2020 | 10:15 | מאת: שירלי

שלום, האם שלשולים ריריים במשך 3 ימים כתוצאה מהדבקות בחיידק 'שיגלה' עשויים להוריד את רמת ההמוגלובין בדם? למרות שאני נוטלת ברזל חלה ירידה בהמוגלובין אצלי בזמן בו הופיעו הסיפטומים. תודה רבה!

16/02/2020 | 12:28 | מאת: שירלי

מפרטת: אני בהריון בשבוע 19. בתחילת ההריון טרם לקחתי ברזל- ההמוגלובין היה 12.6. אחכ ירד ל11. בשלב הזה התחלתי ליטול ברזל. בנתיים נדבקתי בשיגלה לפני 3 שב', שלשלתי מס' ימים ולמרות הנטילה הברזל ירד ל 10.3. לאחר שחלפו הסמפטומים והשלשולים ביצעתי הבוקר בדיקת דם- ברזל 10.4. כל העת מקפידה על 2 כדורי פרוגרד פוליק ביום, לא בקרבת מוצרי חלב. לא היו לי בעבר בעיות עם ההמוגלובין. יש השערה מדוע אין עליה בערכים? האם מומלץ כדור /טיפול אחר? אפילו לאחר לידות לא היה לי ברזל כה נמוך כמו עכשיו.. מאד מתוסכלת. אודה לחוות דעתך ועזרתך.. תודה..

שלום שירלי, עקרונית, זיהומים ויכולים לגרום לירידה בערכי המוגלובין. מעשית, אני ממליץ לך להפנות את השאלה בנוגע לסיבת הירידה בערכי ההמוגלובין שלך לרופא/ת המשפחה שלך או לרופא/ה המטולוג/ית או לגניקולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות