בדיקת מעבדה לזיהוי נגיף הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2020 | 17:00 | מאת: ר

שלום ד"ר, האם בדיקות המעבדה המשמשות כיום לאבחון נגיף הקורונה החדש, יכולות לזהות או לשלול הדבקה גם בתקופת הדגירה של הנגיף, כלומר כאשר עדיין אין תסמיני מחלה? אם כן מדוע חולים חשודים נשארים בבידוד ולא נבדקים מיד?

שלום ר, בדיקות המעבדה המשמשות כיום לאבחון נגיף ה'קורונה' החדש א י נ ן יכולות לזהות או לשלול הדבקה בתקופת הדגירה של הנגיף. הרבה בריאות אפי

10/02/2020 | 17:34 | מאת: א

אם נניח תקופת הדגירה אצל נשא מסויים של נגיף הקורונה היא 14 יום, האם בדיקת RT PCR שמבוצעת ביום 13 גם כן תהיה שלילית?

10/02/2020 | 18:00 | מאת: ר

אז מה עושים אם חוזרים מחו"ל שלא מסין או המזרח ומרגישים טוב? איך יודעים שלא מסכנים חלילה בני בית שגם כך בסיכון מוגבר? תודה

שלום ר, מקווים לטוב. הרבה בריאות אפי

שלום א, לא מכיר מחקר שבדק את הנושא. הרבה בריאות אפי

11/02/2020 | 18:00 | מאת: יעל

היי, יש לציין שאכן עושים RT PCR יש קיט לוקחים הפרשות מהאדם ובודקים. אם אין הפרשות אין מה לבדוק אז זה לא קשור ליום. תוכל לקרוא באתר cdc

מנהל פורום מחלות זיהומיות