בדיקת מנטו חיובית שאלה.......

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/01/2020 | 13:28 | מאת: תומר תומר ק

היי, אשתי עשתה טסט מנטו ותוצאה התקבלה חיובית 10ממ. לפני כשנתיים בערך אולי פחות. יצאה התשובה שלילית - וקיבלה טיפול ביולוגי סטלרה . הבדיקה הפעם נעשתה בשביל להתחיל טיפול ביולוגי יומירה שאלתי היא כזאת: 1. האם מקבלים טיפול תרופתי אוטומטית ע'י רופא של מחלקת השחפת? או שיש כאלו שלא מטופלים? 2. האם הטיפול התרופתי משפיע על כניסה להריון? מותר/אסור? 3. האם זה ידחה את התהליך שהיא אמורה לעבור - טיפול ביולוגי. יומירה . תודה. תומר.

שלום תומר, 1. ההחלטה האם להסכים לקבל טיפול עבור 'שחפת חביונית' היא של המטופל/ת. 2. הטיפול התרופתי המקובל למצב זה (איזוניאזיד או ריפמפיצין למשך מספר חודשים) איננו מומלץ בהריון. 3. הרופא/ה שנותנ/ת את הטיפול הביולוגי עשוי/ה להמליץ על דחייתו עד להשלמת הטיפול בשחפת החביונית. הרבה בריאות אפי

08/01/2020 | 17:13 | מאת: תומר

תודה על המענה המהיר. האם שחפת חביונית משמע שיש שחפת?(לא נמצא משהו בצילום חזה) או שזה אומר שיש רק את הנגיף? צריך לדאוג?

שלום תומר, זה אומר שקיים חשד שהחיידק נמצא בגוף שלה ועשוי להתעורר ולגרום לשחפת פעילה (מסוכנת ומדבקת) מתישהו בעתיד. כרגע היא לא נחשבת כמדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות