היפטיטיס בי דרכי הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/01/2020 | 22:11 | מאת: מורןס

שלום. לבן זוג שלי נודע שהוא נשא של הפטיטיס בי. לא חלה בזה בעבר אלא כנראה נדבק איפשהו. הוא יליד חבר העמים. עד שאעשה את החיסון כי אני לא מחוסנת רציתי לדעת דרכי הדבקה. האם שימוש באמצעי מניעה יעיל מספיק והאם ניתן לעשות סקס אורלי?

שלום מורן, 1. נגיפי ה'הפטיטיס B' עשויים לעבור בין בני זוג במהלך כל סוגי המגע המיני, ושימוש בקונדום עשוי להפחית את הסיכוי לכך. 2. כיוון שהנגיפים עוברים גם דרך דם, רצוי גם להימנע משימוש בחפצים חדים משותפים כגון סכיני גילוח. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות