ריבוי אנטיביוטיקות וזן עמיד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/11/2019 | 17:32 | מאת: נדיה

שלום. לפני כ3 שבועות עברתי עקירה כירורגית של שן בינה וכטיפול מונע ניתנו לי למשך שבוע 2 אנטיביוטיקות. אוגמנטין פעמיים היום ופלגיל פעמיים ביום. כשבועיים לאחר סיום הטיפול- חליתי בדיקת גרון וניתנה לי אנטיביוטיקה רפאפן פעמיים ביום למשך 8 ימים( ללא משטח גרון). היום סיימתי כבר 5 ימי טיפול. אשמח למענה על 2 שאלות: 1. לאור ריבוי האנטיביוטיקה שקיבלתי( מינון גבוה ו3 סוגים שונים) בטווח ככ קצר . אני מאוד חוששת שהגוף שלי יפתח יחידות לאנטיביטיקןת האלו.האם זה סביר שזה יקרה מהחודש האחרון? או שזה קורה במקרים שנוטליםאנטיביוטיקות לתקופות ארוכות? 2. כאמור ביום מסיימת 5 ימי טיפול רפאפן..וחייבת לציין שכבר מהיום השני לטיפול הכאב והתסמינים עברו. האם יש טעם וצורך להמשיך עוד 3 ימים טיפול? תודה רבה

24/11/2019 | 17:37 | מאת: נדיה

לגבי השאלה השניה- אני פונה עם השאלה אליך לפורום היות וגן רופא אאג שנתן את הטיפול וגם רופאת המשפחה בחופש עד יום שלישי ואינני בטוחה מה לעשות תודה

שלום נדיה, 1. אני חושש שאין ביכולתי להעריך את הסיכוי שכתוצאה מנטילת שלושת האנטיביוטיקות המתוארות בשאלתך התרבה אצלך זן של חיידק העמיד לתרופות אלו. 2. משך הטיפול בפניצילין V (רפאפאן) המומלץ לדלקת גרון 'סטרפטוקוקסאלית' הוא 10 ימים (בלי קשר למועד העלמותם של תסמיני המחלה). הרבה בריאות אפי

24/11/2019 | 18:51 | מאת: נדיה

תודה. בהמשך לשאלה על העמידות-יש משהו שביכולתי לעשות?.אני חוששת מאד היות ויש לי 2 ילדים קטנים בבית והפחד הוא שאדביק אותם חלילה בזנים עמידים. תודה

שלום נדיה, מומלץ לך להמשיך בשגרת חייך תוך הקפדה על רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל שימוש בשרותים והחלפת חיתולים, ולפני כל בישול ואכילה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות