מולוסקום בהריון האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/11/2019 | 09:02 | מאת: שיריני

בוקר טוב אני בת 34 בהריון שבוע 14 אתמול גירד לי בגב ושמתי לב שצמחה לי פלולה (שומה) בולטת מאוד שבראשה נקודת ראש שחורה. זה בוודאות לא פצעון ... כי גם אין בפנים מוגלה או משהו שדומה לפצעון. קצת נלחצתי כי לבן שלי לפני חודשיים יצאה פלולה אחת ויחידה בבית השחי ורופאת הילדים אמרה שזה מולסקום. בגדול נזהרתי מאוד בין אם זה שימוש במגבות שונות, מגע ושטיפת ידיים.. אני לא יודעת אם באמת מדובר במולוסקום אבל במידה וכן האם יש סיכון בזמן ההריון? אם כן לאן אני פונה ומה עושים במצב כזה? קצת לחוצה ... אודה לתשובתך

שלום שיריני, 1. 'מולוסקום' איננו זיהום שנחשב כמסוכן במיוחד בהריון. 2. מומלצת לך בדיקה של רופא/ת עור. 3. את מוזמנת להתייעץ על כך גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות