סקרלטינה בילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/11/2019 | 11:26 | מאת: עדי

בני בן 3.5 היה יומיים עם חום והחלה פריחה מגרדת. אובחן עם סקרלטינה(בדיקות דם יצאו תקינות ונבדק גם streptolysin o שיצא תקין) ולא נלקחה תרבית גרון- אלא זה הוחלט על סמך הפריחה. בשל אלרגיה למוקסיפן ניתנה לו תרופה אזניל 1. האם סקרלטינה היא מחלה מסוכנת היות וזה סטרפטוקוק? 2. האם אזניל היא טיפול מתאים? 3. הבת שלי בת שנה וחצי שתתה אתמול הבקבוק שלו עוד לפני שאובחן והתחיל טיפול- סביר להניח שנדבקה- האם זה מסוכן בגילה? 4. אני גם שתיתי ממנו אתמול - ורק לפני שבוע סיימתי טיפול של שבוע באוגמנטין. במידה ונדבקתי- האם אצטרך לקבל שוב אוגמנטין? האם זה בכלל יהיה יעיל? תודה רבה

שלום עדי, 1. 'סקרלטינה' (שנית) יכולה להיות מחלה מסוכנת בכל גיל, אך בימינו, בארצות המפותחות, היא בדרך כלל כבר לא. תוכלי לקרוא עליה באתרים שונים, למשל- https://www.clalit.co.il/he/your_health/kids/childs/Pages/scarlatina.aspx 2. 'אזניל' היא אחת התרופות המקובלות לטיפול במחלה זו. 3. ייתכן ובתך נדבקה בחיידק ה'סטרפטוקוקוס' (מאחיה או ממקור אחר), ייתכן שאת נדבקת, וייתכן שאף אחת מכן לא נדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות