תוצאה שלילית בתרבית שתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/11/2019 | 00:46 | מאת: סיגל

לפני מספר ימים חשבתי בתסמינים המוכרים לי של דלקת בדרגי השתן. במרפאת טרם נערכה לי בדיקת סטיק שהעידה על דלקת וקיבלתי טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן למשך חמישה ימים. בבדיקת התרבית לא נמצא חיידק. בעקבות הטיפול נעלמו התסמינים אך חזרו מייד בתום הטיפול. גם הפעם בקופת חולים העידה בדיקת הסטייק על דלקת וקיבלתי טיפול אנטיביוטי (סימאו) שהגיב מייד אך תרבית השתן יצאה סטרילית. מה יכול להיות ההסבר לכך? האם יכולה להיות תוצאה שלילית שגויה בבדיקת תרבית? האם בתרבית השניה הבדיקה יצאה סטרילית בגלל הטיפול האנטיביוטי הראשון למרות שהדלקת חזרה? מה עליי לעשות? להמשיך ליטול האנטיביוטיקה? משהו נוסף? תודה רבה מראש.

שלום סיגל, 1. אכן, יתכן שבדיקות השתן לתרבית היו 'שליליות כוזבות' למרות שהיתה/יש לך דלקת בדרכי השתן (UTI). 2. הסבר נוסף לתרחיש כמו זה המתואר בשאלתך הוא דלקת של השופכה (Urethritis). הבדיקה לאבחון מחלה זו היא שתן ל- STD בטכניקה הקרויה PCR (ולא שתן לתרבית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות