בדיקת איידס ואחרות.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/10/2019 | 06:26 | מאת: מירית

שלום, היום עשיתי בדיקת דם. מחשש לאי סטריליות ורשלנות מסויימת מטעם הבודקת, רציתי לברר תוך כמה זמן אוכל לבדוק ולעבור בדיקת דם לאיידס- ואיזה סוג בדיקה, וכן בתוך כמה זמן אוכל לעבור בדיקת דם לצהבת ולאיזה סוגי צהבת. תודה

שלום מירית, 1. בדיקה מהירה ('קומבו') ל- HIV יכולה להתבצע כבר תוך כשבועיים שלושה מהמגע החשוד. 2. בדיקה לצהבת B או C (ובדיקה "רגילה" ל- HIV) מומלץ לעשות כשלושה חודשים לאחר המגע החשוד. הרבה בריאות אפי

24/10/2019 | 07:47 | מאת: מירית

תודה על תשובתך, ואיך קוראים ל"בדיקה" הרגילה ? ודרך אגב - מדובר בבדיקת דם שעברתי באמצעות מחט "פרפר", בבית חולים. בזמן שהאחות הוציאה את ה"פרפר", המחט נפלה, עם המכסה, על הרצפה. אמרתי לה לפתוח ערכה חדשה, והיא ענתה לי שזה בסדר, כי זה סגור עם המכסה". אלמלא הייתי מרגישה כל כך רע כפי שהרגשתי - לא הייתי מסכימה בשום אופן לכך שלא תחליף את כל הערכה, אבל כאמור הרגשתי מאוד רע. האם יש מצב להדבקות כלשהי במחלות הנ"ל בסיטואציה כזאת ? תודה

שלום מירית, הדבקה בנגיפי 'איידס' או צהבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

24/10/2019 | 11:42 | מאת: מירית

תודה לך, רק רציתי לדעת איך קוראים לבדיקה השניה? כלומר "הרגילה" - זאת שהזכרת בתשובתך הראשונה? שוב תודה לך על ההתייחסות.

ELISA => Western blot

24/10/2019 | 12:37 | מאת: מירית

תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות