זיהום כתוצאה מתרופה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/10/2019 | 11:34 | מאת: ליאור

שלום אני בן 40 . בד"כ בריא. בדיקות דם שגרתיות לפני כמה חודשים תקינות. לעתים כאבי צוואר וראש. לוקח פעם בכשבועיים אקמול. ורק לעתים רחוקות פעם בכמה שנים לוקח אופטלגין אם יש כאב צוואר חזק יותר. אתמול היה כאב צוואר חזק לקחתי פעמיים אופטלגין נוזלי בוקר וערב בהתאם למינון שכתוב. קמתי הבוקר עם שיפור בכאב צוואר אבל עם קצת כאב בגרון ויש עייפות. הסתכלתי על הגרון במראה הוא קצת אדום אבל מעבר לזה נראה בסדר ואין מוגלה. אין לי חום כרגע. אין נזלת אין שיעול. קראנו בזמנו כתבה שאופטלגין יכול לגרום לתופעה מסוכנת בכדוריות הדם ולכן לוקחים אותו לעתים רחוקות. בגלל הכאב גרון ןקצת תשישות הבוקר אני קצת מוטרד מזה כי לא הייתי ליד מישהו חולה. . אנחנו גרים בערבה די רחוק ממרפאה... ואשתי בחו"ל ואני לבד עם הילדים... איך אני יכול לדעת אם חלילה מתפתח "אגרנולוציטוזיס" או אם זה סתם כאב גרון? איזה סימנים יצדיקו נסיעה לחדר מיון.... ( לא רוצה סתם לנסוע גם אם יהיה קצת חום וכאב גרון ). תודה רבה

שלום ליאור, 'אגרנולוציטוזיס' איננה זיהום, ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך בנושא לרופא/ה המטולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות