שימוש במיכל שאיבת דם משומש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2019 | 13:08 | מאת: יערה

שלום, חוברתי לעירוי. דרך העירוי לקחו לי בדיקת דם, חיברו לי מעין קונטיינר כזה לשאיבה שאליו חיברו מבחנה. בפעם הראשונה לא הצליחו לשאוב ואז חיברו עירוי מחדש ושאבו עם אוטו קונטיינר. זה גרם לי לחשוב שיש מצב שהקונטיינר הזה היה בכלל של מטופלת אחרת קודם. מה הסיכוי להידבק בhiv או צהבת אם השתמשו באותו קונטיינר למספר מטופלים?

שלום יערה, בארץ, הסיכוי להדבקה בצהבת או ב- HIV במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך ביותר עד זניח. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות