ממצאי בדיקות וסימפטומים - האם מחלת הנשיקה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/04/2019 | 11:48 | מאת: רועי

שלום, בן 38. קרוב לשבועיים סובל מתשישות, עייפות, כאבי ראש, שיעול וצינון, רוב הזמן ללא חום או חום נמוך. אתמול חום 39, היום ירד לחום נמוך. בבדיקות דם משלשום (הממצאים החריגים): ALT 167 AST 87 (לשניהם טווח המקס' התקין 37) Neutrophils % 38.1 (טווח מינ' תקין 40) Lymphocytes % 54.4 (טווח מקס' תקין 43). המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי: Neutrophils confirm % 38 (טווח מינ' תקין 40) Lymphocytes confirm % 50 (טווח מקס' תקין 43). Atypical Lymphocytes 8 (טווח 0-5). 1. לאור זאת, רופא המשפחה סבור שמדובר במחלת הנשיקה. האם אכן כך? אציין כי לפי בדיקות בעבר אני "מחוסן" ל-EBV, אך לא ל-CMV (רופא המשפחה שלח כעת לבדיקת CMV בלבד). 2. האם יש צורך להימנע מלהיות בקרבת ילדיי למניעת הדבקה (בן 6 שנים ובן 8 חודשים)? 3. האם יתכן ש-EBV "יתעורר" ויגרום למחלה חוזרת". כנ"ל לגבי פרוו-וירוס, בו חליתי לפני כ-20 שנים (עם סימפטומים דומים למצבי כיום). תודה רבה.

שלום רועי, 1. מחלתך מתאימה גם לזיהום ב- CMV ("מחלת הנשיקה"). גם ה- EBV בו נדבקת בעבר (ומאז הוא נמצא בגופך במצב "רדום") עשוי "להתעורר" ולגרום למחלה דומה. 2. אם אמנם אתה חולה במחלה זו, אתה עשוי להדביק בה/בנגיף את הסובבים אותך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות