פטריה בלשון, מה היית ממליץ לעשות אילו היה לך מקרה דומה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/04/2019 | 21:42 | מאת: דנה

שלום רב דר', יש לי פטריה בלשון כבר המון שנים, ייתכן שהיא מלווה גם בדלקת, זה קרה לאחר שימוש ארוך טווח בגלולות ואנטיביוטיקה, אבל מאז שזה קרה אני לא מצליחה להיפטר מזה ובעקבות זה איכות חיי ירדה אני סובלת מטעם מתכתי בפה ושכבה לבנה ונקודות על הלשון, קיבלתי משחה, טבליות מציצה, ניסטטין ופלוקנזול וזה לא עזר. משחה פחות עוזרת כי זה מפושט בלשון ולא נקודתי. לשאלתי, אם היית חושד שיש לך קנדידה ודלקת בלשון והרופא היה אומר לך שאין מה לעשות ולחיות עם זה לאחר כל הטיפול שרשמתי שקיבלתי ולאחר לקיחת תרבית לפטריה שיצאה שלילית, מה היית מציע לי להציע לרופא (שנראה חסר אונים) לבדוק או איזה טיפול אחר מלבד זה שכבר קיבלתי לנסות שכולל כדורים וכו', בתודה מראש

09/04/2019 | 21:51 | מאת: דנה

בנוסף, מכיוון שקיבלתי שוב משחה דקטרין אוראל ג'ל נגד פטריה, נאמר לי למרוח אותה 3 פעמים ביום ולא התחלתי עדיין כי כבר ניסיתי אותה בעבר והיא לא עזרה, אז בנוסף לשאלה הקודמת ועד שאגיע שוב לרופא, מה הדרך הטובה למרוח את המשחה הזאת כדי שהיא באמת תעבוד?

שלום דנה, ממליץ שרופא המשפחה שלך יתייעץ עם הזיהומולוג/ית של הקופה בה את חברה. הרבה בריאות אפי

11/04/2019 | 14:24 | מאת: דנה

תודה רבה על תשובתך המהירה, רציתי לשאול בנוסף עד שאפנה לרופא שנתן לי את הדקטרין אוראל ג'ל למרוח בלשון, איך מורחים את זה, ואיך אפשר לדאוג שזה ישאר בפה כמה שיותר זמן, האם ניתן לגרגר את זה עם מעט מים וככה זה יגיע לכל חלל הפה? בתודה מראש

שלום דנה, אינני מכיר את יעילות הוואריאציה הטיפולית המתוארת בשאלתך. הרבה בריאות אפי

11/04/2019 | 17:15 | מאת: דנה

תודה רבה על תשובתך, יש לי עוד שאלה ברשותך, ביחד עם המשחה הנ"ל דקטרין אורל ג'ל, הרופא נתן לי 3 כדורי פלוקנזול (לטיפול בפטריה בלשון), הוא אמר לי לקחת אחד ושלדעתו אחרי אחד זה יעבור ואז לא להמשיך עם השניים הנותרים ורק במידה שזה לא עבר לקחת עוד אחד לאחר שבוע ועוד אחד לאחר שבוע נוסף. כעת לאחר כדור אחד עבר מעל שבוע ולא עזר בכלל אבל מכיוון שהתחלתי עם המשחה רציתי לשאול, האם ניתן לקחת את הפלוקנזול השני למרות שעבר מעל שבוע? ואם כן אז מתי לקחת את הנוסף (השלישי) שקיבלתי בהפרש של כמה ימים לדעתך? אני רותה לנסות את זה במשולב עם המשחה ולקוות לטוב...בתודה מראש

שלום דנה, אין לי דעה בנושא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות