שאלה דחופה לגבי בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/03/2019 | 18:27 | מאת: בר

ערב טוב דוקטור הלפרין אשמח לקבל משמעות לתוצאות תרבית שתן שהתקבלה היום שתן כללי יצא תקין תודה רבה על המענה ערב טוב

שלום בר, בטופס שצרפת ושאותו הצלחתי לפתוח היתה רק בדיקת שתן לכללית- בדיקה שבה אין עדות לזיהום בדרכי השתן. נסי לצרף גם תוצאת תרבית השתן. הרבה בריאות אפי

24/03/2019 | 19:15 | מאת: בר

היי מנסה שוב לצרף את הקבצים תודה רבה על המענה

24/03/2019 | 20:44 | מאת: בר

ערב טוב למקרה שלא הצלחת לפתוח את הקבצים תוצאות התרבית : Klebsiella pneumoniae גדול מ1000,000 תוצאות בדיקת האנטיביוגרם מצביעות על מנגנון עמידות מסוג esbl תוצאה חלקית All isolates &senseitivity (Klebsiella pneumoniae-(1()

שלום בר, יש צמיחה משמעותית של חיידק (בשם 'קלבסיאלה') בשתן שלך, וחיידק זה עמיד למספר אנטיביוטיקות. אם הסיבה ללקיחת התרבית הם תסמינים אופיניים לזיהום בדרכי השתן, אז נראה שזיהום כזה הוא סביר. הרבה בריאות אפי

24/03/2019 | 21:21 | מאת: בר

תודה רבה על המענה המהיר התשובות הינן חלקיות מה עליי לעשות במידה ואין לי תלונות על דרכי השתן ? לפני כחודש וחצי היתה לי צריבה בדרכי השתן ובבדיקה תרבית שלילית ומעט ליקוציטים למרות זאת קיבלתי אנטיביוטיקה צפוויט למשך 5 ימים הצריבה עברה אך חזר לי כאב באזור האגן מה עליי לעשות ? האם החיידק מסוכן ? האם מצריך טיפול ?

שלום בר, את יכולה לחזור על הבדיקות (שתן לכללית ושתן לתרבית). הרבה בריאות אפי

25/03/2019 | 19:06 | מאת: בר

ערב שוב, אני מתכננת לעבור שוב בדיקת שתן ותרבית על פי המלצתך עקב כל שזה לא יהיה מהיום למחר עקב שאני נמצאת בווסת בימים הקרובים האם החיידק אשר נמצא לי התרביתklebsiella pneumonia esbl ,מסוכן ללא טיפול ? ממה שאני קוראת באינטרנט המצב חמור ואני לא רגועה תודה רבה על המענה

שלום בר, זיהום בשתן שנגרם ע"י klebsiella pneumonia (וחיידקים רבים נוספים) עשוי להיות מסוכן ללא טיפול. הרבה בריאות אפי

26/03/2019 | 07:29 | מאת: בר

בוקר טוב תודה רבה על המענה המהיר האם יתכן חיידק התרבית ובדיקת השתן הכללית תקינה ? תודה רבה על המענה

שלום בר, כן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות