שאלה על החיסון לחצבת, אדמת וחזרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/03/2019 | 18:12 | מאת: ב

היום פורסם בעתונות תוצאות של מחקר חדש שכלל מאות אלפי ילדים ולפיו החיסון המשולש הנ"ל לא רק שאינו גורם לאוטיזם אלא אף מפחית קצת אוטיזם. מה ההסבר לכך? האם ייתכן שנגיפים אלו יכולים מעורבים גם באוטיזם?

06/03/2019 | 18:18 | מאת: ב

הייתכן שנגיפים אלו מהווים את אחד מהטריגרים לאוטיזם אם בהדבקת האם במהלך ההריון או בהדבקת התינוק?

שלום ב', גם לאחר קריאת המחקר החדש אינני מכיר קשר סיבתי מוכח בין אדמת, חצבת וחזרת, ו/או בין החיסון 'המשולש' שמורכב מנגיפים מוחלשים אלו, לבין אוטיזם (או הירידה בשכיחות של מחלה זו). הרבה בריאות אפי

09/03/2019 | 01:29 | מאת: ב

לפי כתבה זו זיהומים ויראליים שונים במהלך ההריון, כולל נגיפי חצבת, אדמת וחזרת, עלולים לגרום לאוטיזם במקרים מסויימים. אם זה נכון לגבי העובר אז ישנה אפשרות שגם הדבקת תינוקות לא מחוסנים בנגיפים אלו עלולה לגרום לאוטיזם בחלק מהמקרים. https://www.news-medical.net/health/Autism-Causes.aspx .Viruses and infections Research has also shown that environmental factors, such as viruses, may also play a role in causing autism. Infections that appear to be causally related to the development of autism include encephalitis caused by measles, congenital rubella, herpes simplex virus, mumps, varicella, cytomegalovirus, and Stealth virus. Rubella virus was the first known cause of autism. It was found later that measles and mumps viruses can cause encephalitis that can result in autism later. The infections may usually affect the fetus while in the mother’s womb.

שלום ב, בחברה דמוקרטית מותר לאנשים לכתוב הרבה בדברים. כל עוד אין לכתבה שציטטת מראי מקורות (References) ובהם מחקרים המוכיחים את טענת הכותב, וכל עוד היא משובצת במילים ובביטויים כמן May, It possible ו- Some of these could be- קשה להתייחס אליה ברצינות. הרבה בריאות אפי

תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות