אוזינופילים גבוהים בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2019 | 21:11 | מאת: דסי

שלום בבדיקת דם שנערכה לבן שלי (בן 8.5 ), נמצאה אאוזינופילה - 80 k/ul, 14.6%, אחוז המונוציטים גבוה גם הוא - 12.6, כל הבדיקות האחרות תקינות, אין שום סימנים קליניים, הילד לא מתלונן על שום דבר ומרגיש טוב. הרופאה רשמה תרופה נגד תולעים אבל אין שום סימנים נוספים, האם אתה ממליץ לבצע בדיקות נוספות? האם התוצאות מצביעות אולי על זיהום אחר?

שלום דסי, 1. לא ברור לי משאלתך האם הבן שלך עשה בדיקת צואה לטפילים. 2. בלי קשר לכך, אני ממליץ לחזור על ספירת הדם + מבדלת (רצוי באופן ידני / מיקרוסקופי ולא רק בעזרת המכשיר המכני) לפני שמניחים שבאמת מדובר ב'אאוזינופיליה'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות