רוצה לדעת כמה דברים לגביי כלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/01/2019 | 13:13 | מאת: שירן

אני רוצה לדעת האם תועדו מקרים ברפואה שעקב שריטה נדבקו אנשים בכלבת? ועל פי הרפואה כמה זמן דגירה ברוב המקרים הבנתי שזה בין חודש לשלושה זה נכון? ואיך שריטות מדבקות אם זה מצוי ברוק שלהם ולא בציפורניים? אשמח שתגיד לי בתור רופא שמבין ברפואה

שלום שירן, 1. משריטה שנגרמת ע"י בע"ח נגוע בכלב אפשר להידבק בכלבת (בגלל רוק שנמצא על הציפורניים). 2. תקופת הדגירה של כלבת נעה בין מספר שבועות למספר שנים (בד"כ- מספר חודשים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות