ESBL בשתן מדבק? באיזה מידה זה מסכן את בני המשפחה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/07/2018 | 00:23 | מאת: פירו

שלום אני בת 28 לאחר ניתוח קיסרי ופגיעה של 2 סמ בשלפוחית השתן היתי עם קטטר חודש ימים. הפצע בשלפוחית נסגר. בבית חולים אמרו שיש לי חיידקESBL מלפני שבועיים התקבלה תוצאה של בדיקת שתן ורק היום נודע לי על כך. בשבועיים האלה היתי בבית עם בני המשפחה והתינוקת בת 3 שבועות כולל הנקה. האם יש סכנה על בני המשפחה ? האם החיידק הזה מדבק בהנקה או דרך הרוק או הפה או הנשימה ? או רק במגע עם שתן/ שירותים ? אני עכשיו בבית חולים נותנים לי ליומיים אמיקוצין ( אסור לי להניק) דרך הוריד והבנתי שלאחר יומיים יתנו לי אנטיביוטיקה כדורים לטיפול בבית. האם זה מספיק? איזה אנטיביוטיקה אפשר לתת בלי לפגוע בהנקה אני מאוד מבולבלת וקשה לי להירגע ..אשמח לקבל תשובה תודה מראש

שלום פירו, 1. ESBL איננו חיידק אלא תיאור של קבוצת חיידקים העמידה יותר לתרופות אנטיביוטיות. 2. מקובל לטפל באדם שאצלו חיידק כזה גורם לזיהום באנטיביוטיקה מתאימה (שאליה החיידק עדיין רגיש). במקרה של אשה הרה / מניקה נלקחת גם עובדה זו בחשבון במהלך בחירת התרופה. 3. החיידק יכול לעבור מאדם לאדם במגע ישיר או עקיף (למשל דרך ידית הניאגרה בשרותים). 4. הדבקה כזאת איננה בהכרח מסוכנת ולא בהכרח גורמת לתחלואה. 5. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה מומלץ להקפיד על כללי הגינה בסיסיים, כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר שימוש בשרותים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות