פגישה בחדר ללא חלון ומזגן עם חולה שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/01/2018 | 15:20 | מאת: יעל

שלום, אני עו"ס בשירותי רווחה במרכז הארץ. אחד ממטופלי הינו חולה שחפת בעברו (אושפז בשל המחלה במרכז גריאטרי כלשהו ב- 2010). לאחרונה שוב אושפז באותו מוסד לצורך טיפול שיקומי אחרי ניתוח אורטופדי. השבוע שוחרר מאשפוזו לקהילה. עלי לפגוש אותו בקרוב בשירותי הרווחה ובמידת הצורך אף להגיע לביקור בית. במכתב השחרור שלו כתוב כי "אין עדות בקטריולוגית וקלינית של שחפת פעילה. החולה לא מדבק ולא מהווה סכנה בריאותית". מאחר ובמשרדי אין חלון ואין מזגן (אני יודעת שזה נשמע מזעזע), אכן אין סכנת הידבקות כלל?? ואיך בכלל ניתן לקבוע שחולה שחפת אינו מדבק? אודה להרגעה בעניין... יעל

שלום יעל, רוב חולי השחפת מפסיקים להיות מדבקים מספר שבועות לאחר תחילת טיפול אנטי-שחפתי מתאים. במקרה המתואר בשאלתך, כנראה שנעשתה גם בדיקת כיח (PCR או תרבית) כדי לתעד זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות