שעלת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/01/2018 | 14:55 | מאת: גלעד

שלום אשתי בת 40 מרעננה מזה כחודש וחצי לא מפסיקה להשתעל. הסתבר שזה שעלת. מקבלת אזניל. רציתי לשאול 1. האם אני ( בן 46 ) והילדים ( 9 ו 12 ) צריכים לקבל טיפול מנע או רק אם נחלה ויהיו תסמינים שמתאימים לשעלת אז צריך לקבל טיפול? 2. אני עם קרוהן ובתת משקל. פעם אחרונה שקיבלתי אנטיביוטיקה זה שיבש אותי לגמרי וגרם להמון שלשולים. מעדיף מאוד להמנע מטיפול אנטיוביטי אלא אם חייב. האם אני חייב לקחת או שאפשר לחכות לראות אם יש תסמינים? 3. מה קורה אם יש תסמיני שעלת ולא מטפלים באנטיביוטיקה? האם מסוכן? תודה רבה

שלום גלעד, משאלך לא ברור לי האם אתה וילדיך חוסנתם כנגד שעלת, ואם כן- מתי. הרבה בריאות אפי

03/01/2018 | 22:43 | מאת: גלעד

אני יליד ישראל שנת 1971 אם חיסנו בזמנו אז אני מחוסן נגד שעלת. האם החיסון מחזיק? הילדים ילידי ישראל בני 10 ו 12. האם אני חייב לקחת טיפול אנטיביוטי? אציין שיש לי קצת נזלת כבר כיומיים. תודה

שלום גלעד, מומלץ לך לקחת טיפול מונע, אבל אין חוק שמחייב אותך לעשות זאת. הרבה בריאות אפי

04/01/2018 | 09:05 | מאת: גלעד

תודה רבה מה זה טיפול מונע? איזה כדור באיזה מינון מומלץ ומה לדעתך הכי פחות סיכוי שיעשה לי קלוסטרידיום דפיציל או בעיות במעיים תודה רבה

שלום גלעד, טיפול מונע מקובל למבוגרים כולל Azithromycin ('אזניל') במינון 500 מ"ג פעם ביום ביום הראשון, ו- 250 מ"ג פעם ביום בארבעת הימים הבאים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות