מנטו חיובי קוונטיפרון שלילי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/12/2017 | 11:20 | מאת: דליה

בוקר טוב , גבר בן 53.7 יליד מרוקו עלה לארץ בשנת 1970מצרפת . אובחן לאחרונה באוביאטיס בעין , לפני התחלת טיפול של פרדינזון 60 מ"ג ליום נתבקש לבצע מס' לא מבוטל של בדיקות לשלילת מחלות זיהומיות וכד' . בין השאר ביצע מנטו והתוצאה 17 , ביצע צילום ריאות - תקין . לפני שנתיים CT ריאות -תקין . לא נחשף לחולה שחפת , לא עובד במוסד רפואי לא סובל מכשל חיסוני ונראה כי לפי צלקת בזרוע קיבל BCG . למרות זאת רופא הריאות המליץ על איזוניאזיד 300 מג ליום ! על דעתנו ובהמלצת רופא משפחה ביצע קווניטפרון והתוצאה 0.06 ! כלומר - שלילי! פניה לרופא הריאות קיבלה תשובה "אין כללים ברורים בנושא " השאלה לקחת איזוניאזיד או לא ? כאשר ברור שאין הצדקה לתוצאת המנטו (לציין שיום לאחר מבחן המנטו עוד טרם קריאת התוצאה שהינו בים המלח , מרחצאות , סאונות ז'קוזי וכיו"ב , אולי לא קשור ) .ממש מבקשים התייחסות .

שלום דליה, אכן, אין כללים מחייבים בנושא. יחד עם זאת, לו אני הייתי נקלע למצב דומה, הייתי סומך יותר על בדיקת ה'קוונטיפרטון' מאשר על בדיקת ה'מנטו'. הרבה בריאות אפי

12/12/2017 | 17:59 | מאת: דליה

תודה רבה על המענה. כאשר נאמר כי אין כללים ברורים מסתמכים על מקורות מידע וניסיון גם מחו"ל? וכיצד היית מתייחס להמלצה למתן טיפול מונע למרות התוצאה השלילית של הקוונטיפרון ?

שלום דליה, כשאני אומר ש"אין כללים מחייבים" כוונתי שרופא אחד (בארץ או בכל מקום בעולם) יכול לטעון שבדיקת ה'מנטו' היא 'חיובית אמיתית' ובדיקת ה'קוונטיפרון' היא 'שלילית כוזבת' (לשחפת חביונית), ורופא אחר יכול לטעון ההפך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות