קלוסטרידיום דיפיצילה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/11/2017 | 20:09 | מאת: מלאני

שלום רב. לפני ארבע וחצי שנים אושפזתי בבית חולים בטיפול קלינדמיצין עקב דלקת גרון. תפסתי דלקת חמורה מקלוסטרידיום דיפיצילה (היתי בתחילת הריון) וסבלתי נורא כי ממש פחדתי למות. נתנו לי טיפול מתאים ועבר. היום לפני יומיים סיימתי טיפול של זינט (לאחר עקירה של 2 שיניים) ואני כבר בפחד ששוב אחלה בדלקת עקב רעלן של הקלוסטרידיום. האם זינט יש לו פוטנציאל לגרום לזה? והאם בגלל שכבר חליתי בזה הסיכוי אצלי ממש גבוה? תודה

שלום מלאני, 1. כמעט כל אנטיביוטיקה, לרבות 'זינאט', יכולה לתרום להתפתחות זיהום ב'קלוסטרידיום דיפיציל' (CDI) המעיים. 2. נראה שמי שחלה בעבר בזיהום זה נמצא בסיכוי גבוה יותר, יחסית למי שלא חלה, לפתח זיהום נוסף, אך הסיכוי הזה א י נ נ ו בהכרח גבוה (מבחינה אבסולוטית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות