Pseudomonas aeruginosa ללא תסמינים נוספים אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/11/2017 | 00:22 | מאת: ערן

שלום, יש לי תינוקת בת 5 חודשים. בגיל חודשיים וחצי סבלה מדלקת בדרכי השתן שנגרמה על ידי חיידק אי-קולי וטופלה בעירוי רוצפין במש 7 ימים. מאז האשפוז ועד היום כל הזמן סובלת משלשולים והרבה פעמים מחוסר שקט כללי. ביצענו בדיקת צואה לפני 10 ימים והתוצאות יצאו תקינות. השבוע בעקבות חוסר שקט מוגבר (אבל ללא חום בכלל) ביצענו גם בדיקת שתן אמצע זרם. כל המדדים יצאו תקינים (אין ליקוציטים) אבל זוהה חיידק pseudomonas aeruginosa גדול מ-100,000 CFU מאחר ואין חום ואין מדדים שמצביעים על דלקת הבנתי מהרופאה שלנו שכרגע אין דלקת אבל היא רוצה שנלך למיון לבצע בדיקת קטטר. אני מבין שבדיקת קטטר היא יותר מהימנה (ולמען האמת לא חיטאנו את האזור ממש לפני שביצענו את בידקת אמצע זרם) אבל יש לי כמה שאלות: 1. האם ניתן לחכות עוד יומיים ולבצע בדיקת אמצע זרם נוספת לאחר חיטוי - כל עוד אין חום האם החיידק עלול לגרום לנזק בכל זאת בזמן הזה? 2. האם יש סיכוי שישנו זיהום במעיים / במערכת העיכול עוד מאז האשפוז לפני חודשיים וחצי (שזה מסביר את השלשולים שיש לה כל הזמן) ואם כן איך ניתן לבדוק זאת? 3. במידה והחיידק לא יצמח בתרבית שתלקח מקטטר, האם זה אומר שהחיידק נמצא באזור החיצוני של הפות ולכן הוא הגיע לבדיקה שמסרנו? ואם כן, האם המצאותו שם לא דורשת טיפול? תודה

שלום ערן, 1. במידה שהחיידק לא יצמח בתרבית חוזרת שתילקח מקטטר- סביר שהצמיחה המתוארת בשאלתך היא ביטוי לזיהום חיצוני של הדגימה ('קונטמינציה'). 2. לשלשול שנמשך כחודשיים וחצי יכולות להיות סיבות רבות שאינן בהכרח זיהומיות, ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך בנושא לגאסטרואנטרולוג/ית ילדים. 3. קשה לי להשיב על שאלתך בנוגע להמתנה לביצוע התרבית החוזרת, ובכל מקרה כיוון שמדובר בסוף שבוע לא ברור לי את דגימת שתן שתילקח היום גם תזרע היום או מחר (או שתמתין לזריעה על פלטת ה'אגאר' המתאימה רק ביום ראשון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות