עייפות קשה וחולשה כבר חודש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/09/2017 | 11:19 | מאת: עידית

שלום, מזה כחודש שאני סובלת מחולשה, עייפות קיצונית מאוד עם סימפטומים מגוונים. בהתחלה, חשבתי שמדובר בוירוס קצר, אשר כלל צינון, עייפות וחום של 37.0-37.2. יש לציין שבדרך כלל חום גופי נע בין 36.0-36.4, וחום זה חריג עבורי. לאחר מספר ימים הצינון חלף, אך החולשה והעייפות הקשה המשיכו. בהמשך, נוספו שלשולים לסירוגין. אחר כך נוספו גם כאבי ראש. כרגע, כאבי הראש חלפו והיציאות ברובן תקינות, אך כן לעיתים עוד יש שלשול. הדבר שהכי מטריד זו החולשה והעייפות הכבדה שלא מאפשרת לי לתפקד. כרגע חזרתי לעבודה אך בימים שלפני כן הייתי ישנה 16 שעות ביום. בנוסף, תחושת נפיחות, והעייפות מתגברת אף יותר לאחר כל ארוחה שהיא. אני בטיפול אצל פנימאי, אך כרגע לא מוצא פתרון. יש לציין שיש לי צליאק, מקפידה על דיאטה נטולת גלוטן. עשו לי שלל בדיקות, שכוללות בדיקות מעבדה ובדיקת אולטרסאונד. אולטרסאונד בלוטות לימפה צוואריות ובלוטת תריס תקין. בדיקות מעבדה מקיפות שנעשו ברובן תקינות, חוץ מiron-44, וcrp-1.5. לאחר מכן חזרתי על הבדיקת של CRP שנית והראתה 0.5. נשללה מחלת הנשיקה: EBNA IgG (POS)EBV Past infection כרגע ממתינה לתוצאה אחרונה של קדחת קיו. האם על פי התסמינים יכול להיות שזה מה שיש לי? בנוסף, האם יכול להיות שמדובר בהפטיסיס של הכבד שגורם לחולשה עזה? שכן בדיקות אלה עדיין לא ביצעתי. תודה רבה עידית

שלום עידית, התסמינים המתוארים בשאלתך אינם ספציפיים מספיק לקדחת Q או ל'הפטיטיס'. נסי להפנות את שאלתך לפורום המוקדש לתשישות כרונית (CFS). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות