לשים מסכה ליד החולים או לא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/08/2017 | 06:30 | מאת: נטלי

שלום, כבר שאלתי בפורום כמה שאלות. תודה. כשאני מקנחת אף בבוקר, שמתי לב שיש קצת דם. כנראה שמתפרצים הנימים. בשבת ביקרתי את אמא בבית חולים גריאטרי. כל החולים יושבים בחדר אוכל. האם במקרה שלי היה כדאי לשים מסכה (בגלל הדם שראיתי)? למשל ראיתי לאחרונה שאחד העובדים שם מסכה כשטיפל במישהו, והאחות - לא שמה כשמדדה לו משהו. אני התביישתי ולא שמתי. ולאמא היו הפרשות מהעין. זה מדבק רק במגע, נכון? נ.ב. הרבה זמן מרגישה אי נוחות בגרון. ביקרתי בשבת, וביום ראשון היו לי גירודים בגוף, חולשה, והיום מגרנה. זה מרוב לחץ, כנראה, ולא משהו אחר. למרות שלפעמים מקשרת מגרנות לוירוסים. תודה.

שלום נטלי, אם במחלקת בית חולים או מחלקת בית אבות אין חולים עם מחלות שמדבקות דרך דרכי הנשימה, אז אין צורך לשים מסכת פה-אף במהלך ביקור במחלקה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות