קרוהן ואבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2017 | 11:49 | מאת: שמחה

בסד שלום אני עם קרוהן 15 שנה מקבלת אימורן וויטמינים. אני לא יודעת אם היה לי בילדות אבעבועות... ביתי יכשיו נחשפת למחלות ילדים. מה עלי לעשות? האם כדאי ומותר לעשות חיסון לאביבועות? האם מותר עם קרוהן ובכלל איך להישמר בעתיד מםני מחלות ילדים. תודה רבה על תשובתך.

שלום שמחה, 1. כדי לדעת האם חלית בעבר באבעבועות רוח את יכולה לבצע בדיקת דם ל'נוגדני ואריצלה'. 2. על החיסון לאבעבועות רוח והוריות-הנגד שלו (למשל לחולים שמקבלים טיפול מדכא חיסון) תוכלי לקרוא במסמך של משרד הבריאות המופיע אתר https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/tadrich_Chisunim.pdf 3. כדי לצמצם את הסיכוי להידבק במחלות ילדים מומלץ להתחסן כנגדן ולהתרחק מילדים חולים. על החיסונים כנגד חלק ממחלות אלו (אדמת, חצבת, חזרת, שעלת, פוליו ועוד) והוריות-הנגד לקבלתם תוכלי גם כן לקרוא במסמך המפורט הנ"ל. הרבה בריאות אפי

09/08/2017 | 16:22 | מאת: שמחה

בסד תודה על תשובתך. כדאי להתחסן לדעתך עם מערכת חיסון נמוכה ואימורן?? לי המליצו לא לחסן את ביתי בפוליו בגללי... מותר לחולי קרוהן להתחסן? תודה

שלום שמחה, אני ממליץ לך להתייעץ על כך עם רופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות