אחרונות חביבות לעת עתה...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/02/2017 | 09:17 | מאת: ענבר

ד״ר הלפרין ראשית תודות על תשובותיך. ולסיום סיומת: מכיוון שאני חווה לימפאדנופתיה חוזרת באותו צד, נפיחות דיפוזית באזור פרוטיד והרקמות סביב, חולשה (ממש לא חזרתי לעצמי) עייפות, סחרחורות מדי פעם... וכל מיני תסמינים שהם ממש לא מנת חלקי אף פעם ומעולם לא חוויתי כזה דבר (למיטב זכרוני לפחות). באופן מפתיע הבנות במשפחה חטפו לימפאדנופתיה וחום גבוה ושיעול והבנים עברו את זה יחסית בקלות ומהר (כולל אבא שלי שכבר איננו צעיר מגיע גם איזה וירוס לסבא..בן זוגי שיחיה לא נדבק כלל, רק בני ואבי). 1.ביצעתי את בדיקות הדם בבוקרו של היום ה 11 מרגע עליית החום. האם יש סיכוי סביר שעדיין לא נצפו נוגדני IgM ל -CMV? 2. בני כשהיה בן שנתיים כמעט חווה מחלת חום עם קליניקה שדומה למונו. בבדיקות הדם נצפה מונוציטוזיס 20%... במידה וזה היה CMV האם ייתכן שבעת הדבקה בזן הנוסף תהיה מחלה קלה יותר? (למרות שניתן הרי לחוות את זה גם סבקלינית...והאם נכון שיש שני זנים של ציטומגלו?..) 3. האם יש נגיפים נוספים שיכולים לגרום לתמונה קלינית דומה ככ ל CMV? ( בהנחה שאין לי CSD או טוקסופלזמוזיס). 4. מה לגבי מיקובקטריום? נשמע הגיוני לאור התסמינים?... 5. האם אתה ממליץ לבצע סרולוגיה חוזרת לCMV בעוד כשבועיים? תודה תודה על כל מידע. ענבר.

שלום ענבר, 1. אין זה סביר ש- 11 יום לאחר הופעת חום שנגרם ע"י CMV עדיין לא יופיעו אצל החולה נוגדנים מסוג IgM לנגיף. 2. אכן, יש יותר מזן CMV אחד. אינני מכיר מחקר שהוכיח שהדבקה בזן נוסף גורמת תמיד למחלה קלה יותר מאשר זו שנגרמה בעת ההדבקה בזן הראשון. 3. EBV עשוי לגרום לתחלואה דומה לזו שנגרמת ע"י CMV. 4. לא נראה לי שהמחלה המתוארת בשאלתך נגרמה ע"י חיידקי 'מיקובקטריום'. 5. לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות