קלוסטרידיום דפיציל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2017 | 20:49 | מאת: דניאל

שלום. אני בן 50 מאובחן עם קרוהן כבר כמה שנים. ירדתי בשנתיים 10 קילו ל BMI=16.5 וגם נמנעתי במשך שנתיים כליל מפירות וירקות כך שכנראה חסרים ויטמינים... בדיקות הדם השגרתיות בסך הכל די תקינות , גם אימונגלובולינים תקינים. מזה חודש יציבות אין כאבי בטן והתחלתי להרחיב תזונה. השבוע חליתי בסינוסיטיס והרופא המליץ מוקסיפן בשל נזלת ירוקה וכאב בסינוסים. לקחתי הבוקר מוקסיפן 500 מ"ג ובצהריים כדור נוסף. 9 שעות אחרי הכדור הראשון החל כאב די חד רציף בלי הפסקה בצד שמאל למטה של הבטן ( אין לי שם בד"כ כאב ) ואף שלשולים. קראתי שאני בסיכון מוגבר לזיהום בקלוסטרידיון דפיציל בגלל לקיחת מוקסיפן, בגלל שחולה בקרוהן, בגלל שלוקח כל יום לוסק וכמו כן בגלל שמערכת החיסון לא באופטימום בשל תת תזונה. רציתי לשאול האם יכול להיות שסימני זיהום בק.דפיציל יתחילו 9 שעות אחרי הכדור הראשון? אם בזה החשד אפסיק מיד אנטיביוטיקה לא רוצה לרדת עוד במשקל... תודה

שלום דניאל, אין זה סביר שכאב בטן חריף שמתחיל כ- 9 שעות לאחר תחילת טיפול ב'מוקסיפן' נגרם ע"י חיידק ה'קלוסטרידיום דיפיציל'. הרבה בריאות אפי

17/02/2017 | 23:09 | מאת: דניאל

תודה רבה! אני מוטרד בגלל שהגסטרו אמר שבמצבי התזונתי הירוד בעקבות הקרוהן עליי לזהר יותר מזיהומים. אם אפשר לשאול. אתמול בבוקר בוצע לי צילום סינוסים ונתבקשתי ע"י הרדיולוג לשים את האף והפה על המשטח של הצילום כך שהאף והשפה התחתונה נגעו בו. לצערי התביישתי לבקש שיחטא את זה וחבל. היום צץ לי פצע נפוח על קצה האף ( אף פעם לא היה לי ). האם לדעתך בסיכוי גבוה אדבק באיזה שהם חיידיקים עמידים ( כולל קלוסטרדיום ) ממשטח הצילום רנטגן בגלל המגע עם השפה התחתונה של הפה + האף? זה מטריד אותי... תודה

שלום דניאל, אני חושש שאין ביכולתי להעריך את הסיכוי שעל משטח צילום הרנטגן המתואר בשאלתך היו אתמול בבוקר חיידקים עמידים, כולל 'קלוסטרידיום'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות