התקף סימפטומטי שלא מופיע בבדיקות MRI...

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

08/02/2012 | 10:21 | מאת: אורה

שלום, האם יתכן, בט"נ, מצב שבו החולה יעבור התקף סמפטומטי, אך לא תהיה שום הוכחה לכך בבדיקות ה MRI? לפני כ -11 שנה, ובעקבות סדרה של התקפים תחושתיים קלים יחסית, אובחנתי כחולת ט"נ. האבחנה היתה בעיקרה על סמך בדיקות MRI שהראו מוקדים דמיאלינטיביים בכל מיני איזורים במוח, ומוקד אחד משמעותי במיוחד בעמוד השדרה הצווארי. בקשר לדיקור המותני- רופים נוירולוגים שקראו את התוצאות אמרו שה כלל לא חד משמעיות, אבל איכשהו הן שכנעו את הרופאים שאיבחנו אותי... מאז ידעתי שקט ושלווה- בלי כל טיפול. לפני כמה חודשים התחיל לי כאב בצד שמאל של הפנים, דמוי כאב שיניים, שעבר ממקום למקום על הציר של העצב הטריגינימלי. בנוסף על כך חלה ירידה תחושתית ביד שמאל, חולשה ביד שמאל, אובדן תחושה בכתף שמאל ומתחת לסנטר שמאל, כל צידה השמאלי של הקרקפת הפך ל"עצבני", עם זרמים ותחושת לחץ. גם מגע בעור הפנים בצד שמאל הפך להיות בלתי ניסבל. הייתי בטוחה שמדובר בהתקף נוסף (לצערי הרב מאד מאד). נשלחתי ל- MRI לכל אורך עמוד השדרה, וכן במוח. סיכום תוצאותיו: 1. ניוונים מינימליים של חוליות עמוד השדרה התחתונות (לא קשור לט"נ, נכון?) 2. ציסטה בחוליות עמוד השדרה התחתונות (כנ"ל?) 3. ציסטה במוח שמוכרת מאז הבדיקה הראשונה שלי, ושגדלה במעט מאד, ללא שינוי בצורת האדרה, וכו'... 4. *שיפור בממצא הצווארי הידוע מהבדיקות הקודמות* 5. *שינוי סיגנל קל סביב לקרנים אוקציפיטליות דו צידי ללא שינוי משמעותי* 6. אין מוקדים חדשים עם סיגנל חריג בחומר הלבן.... וכל השאר- תקין, תקין תקין וכו'. האם יתכן ש"ההתקף" הזה כלל אינו התקף? האם ט"נ לא אמורה לבוא לידי ביטוי בחומר הלבן?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שאלו סימנים של התקף ישן

מנהלי פורום טרשת נפוצה