נוירופתיה וטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

20/09/2020 | 13:34 | מאת: אלון

מאובחן בטרשת נפוצה כ10 שנים. טופלתי באבונקס עד לפני שנה והפסקתי עקב קשיים עם התרופה (חולשה כמו שפעת במשך יומיים מנטילה) ואי הופעת התקפים. מחודש אוגוסט חווה זרמים חשמליים בידיים וברגליים, רעד בגוף וקפיצות. בהתחלה הייתה תחושה של ללכת על אבנים, וכאילו הידיים מכוסות בכפפות והרגלים גם כן. Emg חזר עם פולינורופתיה וmri ללא האדרה אך תוספת נגעים, נגעים מרובים לאורך עמוד השדרה. האם הנגעים בטרשת נפוצה יכולים לגרום לנוירופתיה?

בעיקרון לא . אבל רצוי מאד לראות את הבידקה עצמה של EMG. בכל מקרה הטיפול הוא של הנוירלולוג שמבין בשניהם

מנהל פורום טרשת נפוצה