טרשת נפוצה ומיאלומה נפוצה.

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

30/07/2017 | 19:48 | מאת: דנה

שלום,אני בת 55. לפני שנה וחצי קבלתי שיתוק במיתרי הקול. עברתי ניתוח טרכאוסטומיה. לאחר בדיקות מקיפות לבדוק מדוע קיבלתי שיתוק במיתרי הקול, התגלה שיש לי מיאלומה נפוצה. כל התקופה הזאת הייתה לי שריפה בכפות הרגלים ונימול בכל הגוף אמרו לי שזה מהמיאלומה. השבוע לאחר בדיקת emg קיבלתי תוצאה של טרשת נפוצה. האם השיתוק נבע מהטרשת ? האם המיאלומה גרמה לטרשת נפוצה לפרוח? בגלל עודף החלבונים בדם? אודה לתשובתך.

טרשת נפוצה אינה מאובחנת ב EMG . בדכ מילונה נפוצה גורמת לסיבוכים נוירולוגיים במערכת הצבים הפריפרית ואילו טרשת נפוצה פוגעת במערכת העצבים המרכזית.

מנהל פורום טרשת נפוצה