תחושת הירדמות בזרוע ושוק ימין

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

17/04/2017 | 11:29 | מאת: נוגה

שלום רב, אני בת 47. בחודשיים האחרונים קורים לי דברים , שבחיים לא היו לי קודם. לפני 7 שבועות, בחצי חיצוני של עין שמאל- היה לי טשטוש, התמונה זזה, השתברה לפיסקלים. זה נמשך 20 דקות. רופא עיניים ונוירולוג אמרו שזו מיגרנה של העין. שבוע וחצי אח"כ, פתאום, ראית כתם מול אותה עין שמאל. רופאת עיניים איבחנה זאת כ CSR (central serous retinopathy). כלי דם דלף מתחת לרשתית, וראתה נוזלים. אמרה לחכות כ3 חודשים, עד שהנוזלים ייספגו. במקביל מאז התחיל הדבר שמדאיג אותי, ושבגללו אני שואלת עכשיו. בזרוע ימין, וברגל ימין עד מתחת לברך- מרגישה כאילו נרדמות. זה באופן עיקבי אך ורק בימין, ולא בשמאל. בהתחלה זה היה בא והולך, ובאמצע הפסקות של ימים או שעות. אבל עכשיו זה כל הזמן. גם בהתחלה הרגשתי גם מדי פעם תחושת קור שם או חום. זאת לא תחושה של מחטים או נמלים. נבדקתי ע"י 3 נוירולוגים, וכולם אמרו שהבדיקה עצמה תקינה. הם אמרו שאם אני חוששת מהסימפטומים האילו, שאעבור MRI, כדי לשלול דברים. אבל אני מעדיפה, בינתיים, לחכות עוד קצת עם ה MRI. עברתי בדיקות דם מקיפות, ולא נמצא משהו חריג. מדדי דלקת (CRP, ESR) נמוכים. וכך גם בדיקות אימונולוגיות. רק משלים C3 קצת נמוך. וקצת B12 וויטמין D נמוכים. אבל כבר 5 שבועות לוקחת תוספים שלהם, והיה שיפור ממש קטנטן. אודה מאד, אם תוכל להגיד לי 1. מה הסיבות השונות (DD) שיכולות לגרום לכך שיד ורגל עד הברך, באותו צד ירגישו קצת רדומות. אבל הטורסו באותו צד, לא מרגיש רדום (כלומר זה לא כל פלג גוף ימין). וגם אין מעורבות של הפנים. 2. אם יש מצב עניינים בגוף, שגרם גם את הבעיה בעין שמאל, וגם את תחושת הרדימות ביד ורגל ימין. אני משוועת לקצה חוט, מונחים מקצועיים, שאוכל להמשיך לקרוא על זה בפאבמד וכד'. תודה מראש

אני מבינה שאת מאד מוטרדת אך מאד קשה לתת מענה לבעיה מורכבת ללא בדיקתך והשלמת סיפור המחלה . הסיבות לתופעות שאת מתארת הינן מגוונות החחל מדברים רבים שאינם מדאיגים ואינם מצריכים טיפול . מאידך לאור בקשתם שלך הנוירולוגים להשים MRI - מדוע שלא תעשי זאת? צריך לברר עם הנוירולוגים שבדקו האם כדאי להדמות ב MRI את הצואר ולא רק את הראש.

14/08/2017 | 21:49 | מאת: רני

שלום נגה, אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. קראתי כאן בפורום והגעתי לשאלתך... היות וגם לי התחילו תסמינים מוזרים. אני בת 53 ולפתע חשתי רדימות וכבדות ביד ושוק ימין. יש עוד תופעות מוזרות שכוללות אדמומיות קבועה בעין אחת וקצת דיזינס. האם הצלחת למצוא מידע על התופעות? האם יתכן שזה קשור איכשהו להשפעות גיל המעבר? אני בשלב שממתינה לחלק מבדיקות הדם ונוירולוג סבר שלא מדובר בטרשת חלילה, הגם שאמר לי לחזור אליו אם לא יעבור... גם אני מוטרדת אך מנסה להיות חיובית - יותר טוב לריפוי . בינתיים מטפלת בדיקור

מנהל פורום טרשת נפוצה