שלום

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

06/02/2012 | 18:40 | מאת: שואלת

האם טיפול באומנות יכול להתאים לגיל 35 אחרי שנתיים של טיפול דינמי שנתקע/מבוי סתום ?

07/02/2012 | 14:31 | מאת: דן הלפרין

שלום רב, טיפול באומנות רלוונטי לאנשים רבים הנמצאים במצבים שונים. בקליניקה אנו רואים לא אחת מטופלים שעברו כברת דרך ארוכה ונעו בין טיפולים פסיכולוגים שונים, לא אחת מתוך תחושת חוסר חיבור וחוסר כיוונון מדויק להם. שדה האומנות נתפס לא אחת כסביבה פחות מאיימת. לאנשים המתקשים בערוץ הוורבלי תהיה חוויה שונה במרחב החדש. גם 'דברנים מקצועיים' יתנסו באופן עוקף מילים שייזמן להם למידה אחרת והתבוננות רבת ערך. הנחת היסוד העומדת בבסיס הטיפול בהבעה ויצירה טוענת שבכל אחד מאיתנו חבויים כוחות יצירה, כוחות הבעה, כוחות למוטיבציות ליצירת קשר וכינון תקשורת: ביננו לאחר, ביננו לעצמנו, וביננו ל'מופשט הגדול'. מעשה היצירה פוגש אותנו במקומות מאוד ראשוניים, גולמיים, ילדיים- לא אחת הם פונים לאזורים פחות מודעים, באופן עקיף וחודר לא פחות ממילים (לרוב יותר עמוק ובלתי אמצעי). הם מאפשרים חיבורים מפתיעים ומימושים אישיותיים שלא באו לידי ביטוי בדרכים אחרות, או מאירים זוויות הסתכלות והבנה נוספות על סיטואציה וחוויה. כל אדם באשר הוא יוכל לקחת חלק במסע מעין זה, ואין צורך בידע מוקדם. ידע קודם\ אהבה או תחביב יכולים לעזור למטופל בהתמקמותו בטיפול וכן להוסיף רבדים של עשייה ועניין בטיפול- אולם כאמור, אין 'צורך' אמיתי בגוש ידע כזה או אחר. טיפול בהבעה ויצירה הנו הזמנה למפגש אחר עם כוחות פנימיים וחיצוניים, בדרכים מגוונות ועוקפות מילים המחברות את האדם לחוויית העצמי, האחר, הסביבה, העולם והמופשט הרוחני. בהצלחה, דן הלפרין

07/02/2012 | 20:26 | מאת: שואלת

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות