לימודים התלבטויות

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

12/10/2009 | 17:19 | מאת: sagit

שלום לכולם, יש לי התלבטויות לגבי המשך לימודים. אציין שאני בעלת תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה+ תעודת הוראה בחינוך מיוחד. הייתי בייעוץ במכון מסויים ואמרו לי שהתחום הטיפולי מתאים לי-טיפול ע"י משחק .עבודה שבה אוכל לעבוד עם ילדים בצורה פרטנית אחד על אחד באמצעות משחק. שאלתי היא: מהם בעצם לימודי טיפול באמצעות משחק? אני מנסה להבין מה אני צריכה ללמוד ומחפשת מידע באיטרנט על התחום ועדיין אינני מבינה. אשמח להסבר.

13/10/2009 | 09:23 | מאת: טליה בנדרלי

הי שגית, עד כמה שאני יודעת, לא ניתן ללמוד טיפול במשחק בצורה ספציפית בארץ. אני חושבת שזה תחום בתוך פסיכולוגיה של הילד, שזה תואר שני. אם את לא רוצה ללכת על מסלול של פסיכולוגיה קלינית, נשמע שיתאים לך מסלול של תרפיה באמנויות- כמובן אם את מתחברת לאחד התחומים (מוסיקה/תנועה וכו'). בפועל, הרבה מטפלים (גם פסיכולוגים) משתמשים במשחק בחדר הטיפול. לא הייתי ננעלת בהכרח על ההמלצה הספציפית, אלא הולכת בכיוון הכללי, אם זה מתאים למה שאת אוהבת.

09/11/2009 | 14:48 | מאת: אסנת

יש בארץ שני תחומים מוכרים שמשלבים טיפול דרך טכניקת משחק: טיפול בדרמה (או בשמו המלא "טיפול בהבעה ויצירה בהתמקדות של דרמה) או פסיכודרמה ((או בשמו המלא "טיפול בהבעה ויצירה בהתמקדות של פסיכודרמה). שניהם תחומים ממוסדים ומוכרים כבר שנים רבות. בלסלי יש מסלול לתואר שני בנושא גם בדרמה וגם בפסיכודרמה, המסלול בדרמה לא נפתח כל שנה. ההבדל בין שני המסלולים הוא שהטיפול בדרמה לקוח יותר מעולם התיאטרון ומשלב בתוכו אלמנטים בימתיים ומסכות, בעוד הפסיכודרמה הוא כלי יותר וורבלי ומבוסס בחלקו על משחק תפקידים. בשני התחומים ניתן לעבוד גם עם ילדים, אם כי יש שאומרים שהכלי של דרמה יותר מתאים לעבודה עם ילדים קטנים.

19/11/2009 | 00:02 | מאת: יש לימודים בתחום

הי שגית. יש באוניברסיטת בר אילן תוכנית לימודים שנקראת "משחקים ככלי טיפולי". המשמעות: טיפול במשחק. יש עמותה שמכירה בלימודים הללו. באתר העמותה תוכלי למצוא פרטים נוספים www.playtheraply.co.il בהצלחה!

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות