תרפיה באמנות לילד בן 7

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

13/05/2013 | 09:15 | מאת: אמא

שלום, אני אמא לילד (שני מתוך שלוש)בן 7 אוטוטו. לדברי כל אנשי ההוראה שמסביבו היום ובעבר - מדהים ביכולותיו השיכליות ומקדים את הילדים סביבו לימודית. רגיש, חם, חד מחשבה ושובב. אבל - הילד ילדותי מאוד ולא מצליח בכישוי חברה. ראוי לציין שיש לו חברים בסך הכל אבל אין לו משמעת ויש רק דרך אחת בחיים והיא שלו.נהיה קצת אלים ובעיקר מפריע בשיעורים וקצת מתקשה אינטרקציה בין ילדים. בבית החיים לא קלים איתו כי הוא לא מקשיב לכלום. המורה הציעה אולי ריפוי באמנות - הוא ילד סופר יצירתי. רציתי לדעת אם הכיוון הוא נכון ואם לא אז מה המלצתכם. תודה

13/05/2013 | 16:09 | מאת: דן הלפרין

שלום רב, מדבריך עולה לילדך פערים משמעותיים בתחומים השונים (קוגניטיבי\רגשי\חברתי). פערי התפתחויות מובילים לא אחת למצבי תסכול וסבל בשביל הילד וגם לסביבתו. טיפול רגשי הינו מענה הולם שיכול לאבחן ולהציע דרך בה יוכל הילד להתמודד עם הקשיים הנלווים ולגשר על הדיפרנציאציה במישורי ההתפתחות השונים שבו. שדה הטיפול באומנות (מוסיקה, ציור, תנועה וכ"ו)מהווה קרקע נהדרת והזמנה חמה להתקדמות שכזו, במיוחד על רקע תאורך את הילד. בהצלחה, דן הלפרין.

16/05/2013 | 08:34 | מאת: אמא

דן תודה על תשובתך. לצערי איני מכירה מטפלים באיזור מגורינו (יבנה). דרך הקופה נעבור ייסורים וגם אינני מעוניינת לערב את גורמי החינוך כדי לטפל בילד. האם תוכל להמליץ לי על איש/אשת מקצוע או לכוון אותי לפחות לאן לפנות? אנחנו אובדי עצות ולא רוצים לחפש באינטרנט. תודה מראש

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות