הפסקתי לעשן אבל..

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

07/11/2011 | 07:07 | מאת: רפאל

שלום דוקטור ותודה על האתר הפורום הנפלא שאלתי: עישנתי כ24 שנים קופסא ותצי ליום.בדרך כלל הייתי תמיד בריא למרות העישון .לפני כחודשיים חליתי בדלקת סימפונות חריפה וטופלתי באנטיביוטיקה מאז ההפסקתי לעשן לחלוטין! רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות עם אבחנת copd! ונתן לי פליקסטייד לבנתיים..אך בדיקת ראות דם וצילום חזה יצאו תקינות! אולם יש לי תופעות מוזרות כגון לא מצליח לנשום עמוק ועד הסוף..ולפעמים כן מצליח..אוויר הרים מאוד עוזר למשל.כמו כן מרגיש מעין כבדות ומועקה בחזה ובנשימה שבאים והולכים..עיפות וחוסר אנרגיה ..האם התופעות מוכרות מה עוד עלי לבדוק אולי לה אולי משהו נפשי..? מודאג מאוד תודה רבה מראש

אבחנה של COPD היא לפי תפקודי ריאות בלבד לא בבדיקות דם וצילום חזה אינו חד משמעי לגבי אבחון המחלה מה שכן הטיפול שקיבלת מכיל סטרואידים בלבד ומקובל לשלב אותי לרוב עם מרחיבי סמפונות ארוכי טווח כדוגמת סרטייד או סימביקורט חושב שכדאי להתייעץ עם רופא ריאות בעניין ובלי קשר לעבור בירור קרדיאלי של מבחן מאמץ אקג ולפי התוצאות אולי גם מיפוי בהצלחה ד"ר מיכאל ויינפאס , רופא מומחה, גמילה מעישון, ירידה במשקל, רפואת משפחה, דיקור אוזן לירידה במשקל וגמילה מניקוטין www.refoua.co.il

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?