עיוורון כתוצאה מניתוח (הסרת גידול)

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

30/10/2008 | 22:02 | מאת: דליה

שלום רב, אני מחפשת דחוף מומחה לבדיקת אפשרויות שיקום ראיה, ממצב של עיוורון, שקרה כתוצאה מניתוח הסרת גידול מעצב הראיה - (ילדה בת 2.5) . האם אתם יכולים לעזור ?האם יש שיטות לשיקום ראיה ממצב כזה ? תודה רבה מראש

דליה שלום, נשמח לנסות ולעזור לך, אך חסרים פרטים בשאלתך: מהו הגידול שהוסר, האם עצב הראיה הוסר יחד עם הגידול ועוד. לתשובה מפורטת את מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו עם סיכום המחלה מבית החולים בו בוצע הניתוח, עם התשובה הפתולוגית שלאחר הניתוח, ועם הדיסקים של ההדמיה שבוצעה לפני הניתוח (ואם קיימת - גם מלאחר הניתוח). באופן כללי, חולים שלהם גידול בארובת העין שאינו מערב את עצב הראיה, ורק לוחץ על העצב, לעיתים חשים שיפור בתיפקוד הראיה שלהם לאחר הסרת הגידול. לא ניתן לאמר אם תשובה זו מתייחסת גם לילדה שבשאלה ללא פרטים נוספים.

31/10/2008 | 00:23 | מאת: דליה

פרופ' פאר שלום, תודה רבה על תשובתך המהירה. ניצור איתכם קשר בימים הקרובים. דליה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות