פרוטזה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/05/2009 | 04:45 | מאת: לילי

שלום יש לי שאלה... רציתי לדעת האם זה יכול להיות שיחזור לי הגידול בעין לאחר שעקרו לי את העין והוציאוו הכל ויש לי כרגע פרוטזה האם זה יכולה לחזור? האם זה יכולה לקרות גם בעין השנייה?

לילי שלום, למרבה הצער, התשובה היא: "כן". עם זאת הסיכון לכך נמוך, ותלוי בסוג הגידול בגינו הוציאו את העין. באשר הסיכון לחזרה בעין השניה, שוב התשובה קשורה בסוג הגידול בגינו עקרו את העין. הסיבה השכיחה ביותר לעקורת עין מגידול בילדות היא רטינובלסטומה. אם הגידול היה מהסוג המקומי - ספורדי, ולא תורשתי, הסיכון להופעה בעין השניה נדיר ביותר, אם בכלל קיים. אם מדובר בגידול מהסוג התורשתי, בד"כ יש בעין השניה גידול בעת עקירת העיןהראשונה. במבוגרים הסיבה השכיחה ביותר לעקירת עין עקב גידול היא מלנומה של הענביה, בשלב מתקדם או מפושט, ואז יש סכנה לחזרה מקומית בארובה, וסכנה נדירה להופעת גידול בעין השניה (היו מספר דיווחים בספרות). עקירת עין במבוגר עקב גידולים אחרים שמקורם בעפעפיים והתפשטו לתוך הארובה (Sebaceous carcinoma, basal cell carcinoma, squamous cell carcinoma) לא תוביל להופעה בעין השניה, אך אם לא היתה כריתה מלאה, תיתכן חזרה מקומית. כך שבסיכום מידת הסכנה לחזרה של גידול לאחר עקירת עין תלויה מאוד במאפיינים של כל חולה וחולה בנפרד. את מוזמנת לשרשר שאלות נוספות.

20/01/2010 | 09:42 | מאת: איתן

איפה אפשר לעשות פרוזטה לעין אחרי עקירה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות