optic glioma

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

14/10/2010 | 10:22 | מאת: אורנה

אני עובדת עם עיוורים ולקויי ראיה .ברצוני לדעת איך אני מסבירה לצוות מורים שעובד עם תלמידה על optic glioma+צניחת עפעף ואת ההשלכות שקשורות למחלה,ועל מה הצוות החינוכי צריך לתת את הדעת זקוקה לתשובה לפני יום ראשון תודה. אולי הפנייה למקום שיסביר על זה בצורה ברורה ולא מסובכת

אורנה שלום, אני מקווה שזה עדיין בזמן עבורך. אנו לא נמצאים בארץ והתשובות הם לפי השעון שלנו פה. העין היא כמו המצלמה של המח. כדי שהחלק במח שאחראי על הראיה יידע מה נמצא מולו, על העין להעביר את המידע החזותי שקלטה אחורה עד לקצה האחורי של המח. המידע עובר מהעין אחורה דרך עצב הראיה. גליומה בעצב הראיה פוגעת בתיפקוד העצב, וגורמת לירידה בראיה עד כדי עיוורון מחלט. צניחת העפעף מפריעה קוסמטית, אך גם חוסמת את ציר הראיה. עושה רושם שהתלמידה שלך זקוקה לסייוע ראייתי רב.

17/10/2010 | 09:35 | מאת: אורנה

אני מודה לך על התשובה.קראתי חומר באינטרנט שמסביר על הגידולים במוח וההשפעות שלהם.מאחר ואני לא רופאת עיניים,אז קשה לי יותר להבין את המחלה,את ההשלכות שלה ויותר מזה ,את ההשלכות בתחום הלימודי,הכוונה,איך להסביר לצוות מורים בקצרה ובפשטות על מבנה המוח,והעין,על המחלה,על ההשלכות שלה ומה עליהם לעשות.תודה על הכוונה,מקווה שאעביר את מה שהבנתי בצורה הטובה ביותר.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות