סימנים מקדימים ובדיקות לגילוי מוקדם

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/09/2008 | 00:19 | מאת: אהובה

שלום! אלו סימנים מקדימים הם אלה המעוררים חשד שמתפתח או שישנו גידול באיזור העיניים? האם יש בדיקות לגילוי מוקדם? אם כן, אלו הן? האם כל רופא עיניים בבדיקה שיגרתית יכול לאבחן? למי חשוב במיוחד לעשות אותן? תודה רבה.

שלום אהובה, אבחון מוקדם אכן חשוב כדי שהטיפול יהיה קל ויעיל יותר, וכן כדי להפחית את הסיכון למחלה גרורתית. תחת הכותרת "סרטן העין" ישנן מספר קבוצות של גידולים: בעפעפיים, בתוך העין ובארובת העין. לכל אחת מקבוצות אלה סימנים מוקדמים שונים. הסימנים הבאים הם הבולטים שבסימנים. כמובן שבכל מקרה של חשש או ספק עדיף לפנות לבדיקת רופא עיניים. בעפעפיים: נגע בצבע העור, או בצבע חום, או אדום מחייב בדיקה (אם כי זה לא יהיה בהכרח גידול). חשוב מאוד לבדוק כיב, או פצע שאינו מתרפא. כלזיון חוזר מחייב בדיקת החומר המוצא על ידי פתולוג עיניים. בתוך העין: הפרעה לראיה, צל החוסם חלק משדה הראיה, עיוות התמונה (סימנים של שפע מחלות תוך עיניות שכולן מחייבות בדיקת רופא עיניים). נגע על קשתית העין ("החלק של הצבע") שמשנה גודלו או ציבעו - חשוד כנגע ממאיר בארובה: בלט עין (בד"כ נגרם מהפרעה בבלוטת התריס, אך יכול להיות סימן של גידול בארובה), הפרעה לראיה (מלחץ על עצב הראיה) ושוב, לא ניתן לפרט כאן את כל הסימנים, וחלק מאלה שפורטו יכולים לכוון למספר בעיות שונות, לא בהכרח לגידול. עם זאת, כל אחד מהסימנם שפורטו מחייב בדיקת רופא עיניים.

16/09/2008 | 13:21 | מאת: אהובה

.

שלום אהובה, אבחון מוקדם אכן חשוב כדי שהטיפול יהיה קל ויעיל יותר, וכן כדי להפחית את הסיכון למחלה גרורתית. תחת הכותרת "סרטן העין" ישנן מספר קבוצות של גידולים: בעפעפיים, בתוך העין ובארובת העין. לכל אחת מקבוצות אלה סימנים מוקדמים שונים. הסימנים הבאים הם הבולטים שבסימנים. כמובן שבכל מקרה של חשש או ספק עדיף לפנות לבדיקת רופא עיניים. בעפעפיים: נגע בצבע העור, או בצבע חום, או אדום מחייב בדיקה (אם כי זה לא יהיה בהכרח גידול). חשוב מאוד לבדוק כיב, או פצע שאינו מתרפא. כלזיון חוזר מחייב בדיקת החומר המוצא על ידי פתולוג עיניים. בתוך העין: הפרעה לראיה, צל החוסם חלק משדה הראיה, עיוות התמונה (סימנים של שפע מחלות תוך עיניות שכולן מחייבות בדיקת רופא עיניים). נגע על קשתית העין ("החלק של הצבע") שמשנה גודלו או ציבעו - חשוד כנגע ממאיר בארובה: בלט עין (בד"כ נגרם מהפרעה בבלוטת התריס, אך יכול להיות סימן של גידול בארובה), הפרעה לראיה (מלחץ על עצב הראיה) ושוב, לא ניתן לפרט כאן את כל הסימנים, וחלק מאלה שפורטו יכולים לכוון למספר בעיות שונות, לא בהכרח לגידול. עם זאת, כל אחד מהסימנם שפורטו מחייב בדיקת רופא עיניים.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות