נבוס כורואידלי או מלנומה לפי תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

03/12/2017 | 16:17 | מאת: אלה

בעלי בן 34 החל ביקור אצל רופא עיניים לפני כחצי שנה עקב עיוות שדה ראיה שנגרם ככל הנראה עקב בצקת מתחת לרשתית. במסגרת הבירור ביצע בדיקת US כעת וקבל תוצאה הבאה: רשתית צמודה, עצב תקין, נראה נגע היפראקוגני מעט מעובה המקולה ברמת הכורואיד ללא הפרדות רשתית סביבו. ללא וסקולריזציה פנימית. גבולותיו אינם חדים, כ 4.75-5.2 מ״מ עובי 1.37 מ״מ. בפסגתו ובסמוך לו נראה פס היפראקוגני היכול להתאים לאזור של נוזל. ב A MODE מתקבלת אקוגניות בינונית-גבוהה עובי 1.6 מ״מ. יכול להתאים לנבוס כורואידלי. בשל עוביו והנוזל בסמוך לו מומלצת בדיקה במסגרת מרפאת גידולים. על סמך תוצאות אלה, האם נראה שמדובר במלנומה? נקבע תור למרפאת גידולים בעוד חודש. האם בעייתי לחכות כעט חודש להמשך בירור? האם כדאי להגיע ליעוץ פרטי? תודה מראש.

אלה שלום, בהנחה הסבירה שמי שעשה את ה-US יודע מה הוא עושה, אין לכם סיבה לדאגה. מתחת ל-2 מ"מ עובי, ללא תעוד של צמיחה לא ניתן לקרוא לנגע "מלנומה" זה לא אומר שלא צריך להבדק, אלא שלא צריך לדאוג. בהצלחה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות