נגע פיגמנטרי ללא ציסטות

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

17/11/2017 | 12:23 | מאת: נעמה

שלום דוקטור, יש לי נקודת חן בעין ימין כבר שנתיים לערך, היום רופא העיניים המליץ לי לבצע צילום של העין ומעקב ואלי הסרה של הנקודה. גודל הנקודה הינו קוטר 0.9 ורטיקלי על 1.0 ממ הוריזונטלי, בנוסף הנגע ללא ציסטות. רציתי לדעת עד כמה הדבר מסוכן? כואב? ומה הסיכוי שזה מסוכן? יש לצין כי אני בת 29 ונמצאת בחודש שמיני להריוני. תודה רבה

נעמה שלום, נקודות חן, או בשמן המקצועי - נבוסים, על פני לחמית העין זה ממצא יחסית שכיח. לרוב אינן מסוכנות, וגם לא בהריון. אם הנגע השתנה, חייבים להעריך אותו מחדש. שינויים עלולים להעיד על התמרה סרטנית למלנומה, אך לא תמיד. צריך לפנות למומחה גידולי עיניים שיעריך הנגע, עדיף להגיע עם צילום קודם של העין שניתן יהיה להעריך את מידת השינוי. אנו תמידים פתוחים למטופלים חדשים. אם יש ספק, עדיף להסיר את הנגע. מדובר בניתוח קצר שאורך כ-15-20 דקות תחת הרדמה מקומית, כך שניתן לבצע זאת גם בהריון. עם זאת, תלוי איך הנגע נראה. יכול להיות שניתן להמתין עד הלידה, או אפילו זמן ממושך יותר. מבחינת כאבים - לא אמור כמעט לכאוב, אך יש תפרים בעין לאחר הניתוח ועל כן היא תציק לך למספר שבועות עד שיימסו. שיהיה במזל טוב!

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות