כתם לידה/נקודת חן ברשתית העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/03/2017 | 21:46 | מאת: אדם

רציתי לשאול יש לי כתם בעין מילדות לאחרונה חשבתי שהוא השתנה קצת בגודל אבל אני לא בטוח וקשה לדעת כי עברתי לגור בחו״ל לפני הרבה שנים ולא ביצעתי מעקב סדיר הלכתי לרופא עיניים שהמליץ לי לבדוק את זה שוב עוד שלושה חודשים ללא צילום סיטי או משהו כזה אותו רופא גם אמר שאם אני רוצה להיות בטוח אני יכול להסיר את זה בלי בעיה ולשלוח את זה לביופסיה מה שאני רציתי לשאול האם יש עוד איזשהי בדיקה שאני יכול לעשות שהיא לא פולשנית ולהיות בטוח ב100% שזה לא גידול ממאיר?

אדם שלום, מתוך דבריך עולה הרושם שמדובר בכתם על לחמית העין (הציפוי השקוף שמעל קיר העין הלבן -סקלרה). ככל הנראה נבוס = נקודת חן. נגעים אלו יכולים להשתנות ולגדול, בעיקר בגיל העשרה המוקדם. בהמשך החיים יש חשש שמדובר בהתמרה סרטנית. ודאות של 100% זה רק בביופסיה בה נכרת כל הנגע. משום שאם יתגלה שמדובר בנגע ממאיר, רוב הסיכויים שתגיע אלינו להמשך טיפול במרכז לגידולי עיניים בהדסה, אני מעדיף לראות אותך במרפאה לפני החלטה על ניתוח בתוספת צילום מקצועי על ידי הצלם שלנו לצרכי המשך מעקב.

16/03/2017 | 00:57 | מאת: אדם

האם אין בדיקת סיטי או משהו בסגנון שיכולה לענות עם צריך ביופסיה או לא? האם ביופסיה בעין זה משהו מסוכן? ואם כן מה הסקנות?

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות