פצעים שלא מחלימים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

04/02/2009 | 02:12 | מאת: תומר

שלום רב, אני בן 33, בריא בד"כ, לא מעשן. בשנה האחרונה הבחנתי שכל מיני פצעים/פצעונים שיש לי, בעיקר באיזור הרגליים (כפות הרגליים, ומעלה הקרסול) לא מחלימים, ונשארים כמעין כתמים/צלקות סגולים וורודים. (כמו שפצע נראה בשלבי ההגלדה הסופיים...וזה "נתקע" בשלב הזה) הדבר מאוד מטריד אותי, במיוחד שלאחרונה גם פצעון שהופיע בבטן מסרב להחלים וכנ"ל גם שפשוף בעור בזרוע הייתי אצל 3 רופאי עור שונים, הם נתנו לי משחת אפלומיצין (ואח"כ משחת פוסידין) וכדורי צפוויט אבל זה ממש לא עזר (בדיקות דם שעשיתי לא העלו דבר) שאלתי - - מה יכול להיות הסיבה? - האם יש משחה/ות יותר חזקה? או כדורים? - האם עליי לעשות בדיקות דם אחרות? מה לחפש בבדיקות? בתודה מראש ובציפיה לתשובה

אם 3 רופאי עור לא יודעים מה בעיתך זה מראה שלא מדובר במקרה שכיח עם פיתרון ברור, והסיכוי לפתור אותו דרך אינטרנט זעום. תצטרך לחזור לאותם רופאי עור (או אחרים) כדי שישתדלו יותר בבירור. בעיות בריפוי פצע לפעמים קשורים לחסרים בתזונה כגון אבץ, ויטמין E, ברזל, סולפור. כדאי לבקש מהרופאים תוספי מזון אשר אולי ייכולים להועיל לך.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור